ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: «Ρεκόρ 23ετιας στις νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο - Κάτω από...

Μητσοτάκης: «Ρεκόρ 23ετιας στις νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο – Κάτω από 900.000 οι άνεργοι πρώτη φορά από το 2011»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει,ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι «απόλυτη προτεραιότητα».

Στα στοιχεία από την αγορά εργασίας όπου σημειώθηκαν δύο «ιστορικά» ρεκόρ τους τελευταίους μήνες με τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας από το 2001 τον Απρίλιο και την πτώση κατώ από το ορόσημο των 900.000 των ανέργων για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια επικεντρώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της κυριακάτικης ανασκόπησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει, επίσης, ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών και αυξάνει σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ειδική αναφορά στο δημογραφικό καθώς στο επόμενο υπουργικού συμβούλιο θα παρουσιαστεί η Εθνική Στρατηγική για το θέμα αυτό τονίζοντας ότι αυτή «περιλαμβάνει ειδικότερα φορολογικά κίνητρα για τις νέες οικογένειες ώστε να παίρνουν ευκολότερα την απόφαση να προχωρήσουν στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί. Καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες υποστήριξης των αναγκών τους για υγεία και εκπαίδευση ειδικά στα πρώτα βήματά τους. Μέτρα για την αγορά εργασίας, την αύξηση της απασχόλησης και την εξισορρόπηση του οικογενειακού και του επαγγελματικού χρόνου. Και βεβαίως κι άλλες παρεμβάσεις για το στεγαστικό ζήτημα με στόχο να αυξηθεί η προσφορά ακινήτων τόσο για μακροχρόνια μίσθωση όσο και για αγορά από νέες οικογένειες σε προσιτές τιμές».