ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Θα αλλάξουμε το νόμο Κατρούγκαλου με ένα νέο, βιώσιμο σύστημα

Μητσοτάκης: Θα αλλάξουμε το νόμο Κατρούγκαλου με ένα νέο, βιώσιμο σύστημα

Προσωπική δέσμευση για μείωση φόρων από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με θέμα: «1907-2019: Στο μέλλον με ασφάλεια». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έναν αρνητικό κύκλο που κλείνει οριστικά για τη χώρα στις επερχόμενες εκλογές και για μια τετραετία ψεύδους και φόρων που ολοκληρώνεται. 

Οπως είπε, οι αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων ετών για την οικονομία αναγκάζουν σήμερα τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής και να περιμένουν, όπως επεσήμανε σε πρόσφατη έκθεσή της η Citi, την πολιτική αλλαγή. 

«Η αγορά προεξοφλεί την πολιτική αλλαγή και προσβλέπει τις πολιτικές που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αποδίδοντας σε αυτόν τον παράγοντα τη μικρή αχτίδα φωτός που φαίνεται τελευταία.

«Ο νόμος Κατρούγκαλου ήρθε να διευρύνει τις ανισότητες. Ο νόμος θα αλλάξει και θα αντικατασταθεί από ένα νέο και βιώσιμο σύστημα. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί την αρχή της καθολικότητας. Ως δημόσιο αγαθό, η ασφάλιση παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες. Υπηρετεί, επίσης, την αρχή της ανταποδοτικότητας», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «ο καθένας πρέπει να απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών του στη διάρκεια του εργασιακού του βίου. Σε κάθε χρονική περίοδο, είναι απαραίτητη η λειτουργική ισορροπία ανάμεσα στις εισφορές των εργαζομένων και στις παροχές προς τους συνταξιούχους». 

Για τη φορολογία, είπε ότι οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης, ενώ στο σημαντικό για τον ασφαλιστικό κλάδο ζήτημα της μείωσης της εισφοράς στα ασφάλιστρα τόνισε ότι θα είναι στα μέτρα μείωσης των φόρων που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της τετραετίας.