ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Το πρόγραμμά του στην Ουάσιγκτον - Στις 23:00 η συνάντηση με...

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμά του στην Ουάσιγκτον – Στις 23:00 η συνάντηση με τον Ερντογάν

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18:30 ώρα Ελλάδος (11.30 ώρα Ουάσινγκτον) θα παραχωρήσει συνέντευξη στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του NATO Public Forum.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στις 23:00 ώρα Ελλάδος (16:00 ώρα Ουάσινγκτον) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τετ α τετ θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της παρουσίας των ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην αμερικανική πρωτεύουσα για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση, παρά το γεγονός πως με τις διαθέσιμες πληροφορίες αναμένεται να… κομίσει Γλαύκα εις τα Αθήνας, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανανέωση του διμερούς διαλόγου αλλά «επισφραγίζει» επίσης την παράταση του άτυπου ελληνοτουρκικού μορατόριουμ για ένα ικανό διάστημα.

Οι δύο ηγέτες, όπως και σε άλλα ραντεβού, θα συνοδεύονται από τους δύο διπλωματικούς τους συμβούλους, Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, αλλά και τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν. Η συνάντηση δεν αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως μακρά, δεν θα είναι, όμως, και… ξεπέτα, ενώ οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ίσως μείνουν για λίγο και μετά το πέρας της συζήτησης των ηγετών, προκειμένου να συζητήσουν πρακτικές λεπτομέρειες του εν εξελίξει ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδος (19:30 ώρα Ουάσινγκτον) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει στο δείπνο που παραθέτουν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στον Λευκό Οίκο.