ΑρχικήΠολιτικήΜπακογιάννης για Μπελέρη: «Η φωνή της δημοκρατίας που δεν φυλακίζεται»

Μπακογιάννης για Μπελέρη: «Η φωνή της δημοκρατίας που δεν φυλακίζεται»

«Μερικά πράγματα ξεπερνάνε δημάρχους και κυβερνήσεις. Ξεπερνάνε παρατάξεις και κόμματα,πρέπει να μας ενώνουν».

Για την επίσκεψή του στην Χειμάρρα, πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο και τα όσα αποτυπώθηκαν στην ψυχή, αλλά και στην συνείδησή του, για την υπόσχεση που έδωσε, αλλά και για την συνάντησή του με τον Πέτρο, γιο του Φρέντι Μπελέρη έκανε ανάρτηση ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Κώστας Μπακογιάνης αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, πέρσι, επισκέφθηκα τη Χειμάρρα.

Ήταν ένα προσκύνημα. Προσκύνημα για την ελευθερία. Τάμα για τη Δημοκρατία. Η ανταπόκριση των Χειμαρριωτών ήταν συγκινητική. Μου θύμισαν τους ανθρώπους μας στα βουνά της Ευρυτανίας. Καθαροί, ντόμπροι, αυθεντικοί και ανεπιτήδευτοι.

Λίγο πριν μπω στο αυτοκίνητο για την επιστροφή, χαιρέτησα μια νέα οικογένεια. Δυο γονείς με ένα παιδί, στην ηλικία του δικού μου, του μικρού. Η μάνα, μου είπε μια κουβέντα: μην μας ξεχάσετε. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως όπου και αν είμαι, ότι και αν κάνω δεν θα τους ξεχάσω. Δε θα ξεχάσω τους ανθρώπους αυτούς που δακρύζουν με την Ελληνική σημαία. Που λίγα μέτρα από τα σύνορα και σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού, με τη γλώσσα, με τις παραδόσεις, με την ιστορία, με την ψυχή τους.

Μαζί δώσαμε πολλές μάχες. Ως Αθήνα, αλλά και με την προεδρία του δικτύου Β40 που αποτελείται από δεκάδες δήμους 11 χωρών των Βαλκανίων. Μερικά πράγματα ξεπερνάνε δημάρχους και κυβερνήσεις. Ξεπερνάνε παρατάξεις και κόμματα. Πρέπει να μας ενώνουν.

Χάρηκα πολύ όταν συναντήθηκα με τον φίλο μου Πέτρο Μπελέρη, γιό του Φρέντη. Ένα νέο παιδί που σηκώνει μεγάλο βάρος, καθώς είναι η φωνή του πατέρα του. Η φωνή της δημοκρατίας που δεν φυλακίζεται. Η φωνή των πολιτών που δεν φιμώνεται. Η εντολή του λαού που δεν νοθεύεται».