ΝΔ: «Επιτήδειος ουδέτερος το ΚΙΝΑΛ» – Οργή για τις ίσες αποστάσεις από Πολάκη και Νέα Δημοκρατία

10 mins read

Δριμεία κριτική ασκεί η ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση που διατήρησε στο επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής.

“Απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό όπως το χθεσινό δεν μπορεί κανείς να κρατά ίσες αποστάσεις” αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της. Συνεχίζει, επισημαίνοντας πως:

“Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη.

Γιατί ίσες αποστάσεις στην περίπτωση αυτή σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη Δημοκρατία. Πράγμα που θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί πολύ καλύτερα ιδίως όσοι έχουν εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το ΚΙΝΑΛ απέναντι σε μια καθαρά αντιθεσμική συμπεριφορά, επέλεξε το ρόλου του «επιτήδειου ουδέτερου». Ο κομματικός μικροϋπολογισμός υπερισχύει της θεσμικής υπευθυνότητας.”

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ που εξόργισε τη ΝΔ:

“Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο ελληνικό Kοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών.

Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό.”

Facebook Comments