ΝΔ προς ΜέΡΑ25: «Οι πολίτες θυμούνται»

20 mins read

«Οι πολίτες θυμούνται και δεν θέλουν να ξαναζήσουν τις μέρες του 2015» ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της απαντώντας στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25. «O κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει ότι θέλει να συγκυβερνήσει με τον κ. Τσίπρα αν πρόκειται να ξαναπιάσουν το νήμα, εκεί που το άφησαν το 2015» σημείωσε η ΝΔ και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας τον περιλαμβάνει στην πρόταση του περί «προοδευτικής» διακυβέρνησης. Αλλά οι πολίτες θυμούνται με τρόμο εκείνες τις ημέρες τις οποίες ο κ. Βαρουφάκης αναπολεί με νοσταλγία. Και δεν θέλουν να τις ξαναζήσουν αφού παραπέμπουν μόνο σε τυχοδιωκτισμό κι οπισθοδρόμηση και σε τίποτα προοδευτικό».

Βαρουφάκης: «Ελάτε να συζητήσουμε. Εμείς δεν έχουμε το μονοπώλιο της αλήθειας»

Πρόσκληση σε προγραμματικό διάλογο στα κόμματα που δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνηση, και πιο ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Α. Τσίπρα, απευθύνει ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γ. Βαρουβάκης, τονίζοντας πως «όποιος ενδιαφέρεται ας έρθει να συζητήσουμε. Εμείς δεν έχουμε το μονοπώλιο της αλήθειας».

Όπως τόνισε σε δήλωση του:

Ο κ. Μητσοτάκης είχε δίκιο στη ΔΕΘ όταν είπε ότι «το δικό μου πρόγραμμα το ξέρετε, η προοδευτική διακυβέρνηση τι θα κάνει; τι θα εφαρμόσει;». Πρέπει να το απαντήσουμε αυτό, μας έριξε το γάντι σε εμάς της αντιπολίτευσης. Κι εμείς ως ΜέΡΑ25 λέμε κάτι πάρα πολύ απλό: ότι επειδή το Σύνταγμα δεν μας επιτρέπει τρείς μήνες μετά τις εκλογές να συγκροτήσουμε Κυβέρνηση, όπως γίνεται στη Γερμανία που έμεινε η κα Μέρκελ τόσο καιρό, έχουμε την υποχρέωση να το κάνουμε πριν τις εκλογές.

Γι’ αυτό εμείς λέμε κάτι ξεκάθαρο, και το λέμε από τον Μάιο. Σε όποιον ενδιαφέρεται για προοδευτική διακυβέρνηση: «Ελάτε να συζητήσουμε. Εμείς δεν έχουμε το μονοπώλιο της αλήθειας. Έχουμε τις προτάσεις μας, φέρτε κι εσείς τις δικές σας και εμείς ως ΜέΡΑ25, με έχει δεσμεύσει το Συνέδριό μας, θα τις καταθέσω στα μέλη μας, σε συλλογικό δημοψήφισμα να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα μιας κοινής συγκρότησης.

Οτιδήποτε άλλο, όποιος λέει κάτσε να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης στο τριήμερο εκείνο να μοιράσουμε υπουργεία, να μοιράσουμε κομμάτια του κυβερνητικού προγράμματος, ουσιαστικά δίνει μία πολύ μεγάλη πάσα στον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τερατογένεση.

Για να υπάρξει συγκροτημένο πρόγραμμα πρέπει να έχουμε κάποιο χρόνο, αυτό μόνο πριν την κάλπη μπορεί να γίνει. Όποιος έρθει μετά την κάλπη ενδιαφέρεται για να μοιράσει τα υπουργικά γραφεία και τις υπουργικές λιμουζίνες. Εμάς στο ΜέΡΑ25 δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Πρέπει να πληρούνται οι μίνιμουμ προϋποθέσεις έτσι ώστε η Κυβέρνηση που θα προκύψει να κάνει καλό στον τόπο. Αυτό σημαίνει:

  • φορολογικά
  • τι θα γίνει με το ιδιωτικό χρέος;
  • τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος;
  • τι θα γίνει με την ηλεκτρική ενέργεια;
  • Θα βάλουμε ένα πλαφόν χονδρικής τιμής σε κάθε έναν;
  • Για τα ελληνοτουρκικά, θα καλέσουμε σε μια περιφερειακή συνδιάσκεψη όλες τις χώρες της Ανατ. Μεσογείου για να ξεφύγουμε από την παγίδα των διμερών;

Αυτά δεν πρέπει να τα απαντήσουμε πριν υπάρξει μία προοπτική συγκυβέρνησης;.

Facebook Comments