Νέοι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ από τη σκληρή γραμμή Τσίπρα για 12 μίλια

11 mins read

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να αιφνιδιάσει με την πρόταση για τα 12 ναυτικά μίλια, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ελήφθη άλλη απόφαση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δημιούργησε ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστική η απόφαση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, του Σωτήρη Βαλντέν που συμμετέχει στην κίνηση «Γέφυρα» μαζί με τους Νίκο Μπίστη, Αντώνη Λιάκο, κ.α., να στοχεύσει στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Σ. Βαλντέν κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι υιοθετεί ανεύθυνες και δημαγωγικές τοποθετήσεις και μάλιστα, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι «η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, δηλ. τα 6 ναυτικά μίλια», έγραψε μεταξύ άλλων στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Επιτέλους μια σωστή τοποθέτηση της κυβέρνησης που αποκλείει τη στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία αφού ουδέποτε ετέθη ζήτημα παραβίασης των 6 μιλίων και απαντά στην ανεύθυνη και δημαγωγική τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

H παρέμβαση του Σ. Βαλντέν, ενός εμβληματικού προσώπου στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς έχει την ιδιαίτερη σημασία του στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., ενώ πλέον τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, όπως λένε αρκετά στελέχη. Και αυτό διότι άλλα αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο (σ.σ. την απόφαση έγραψε στην τελική της μορφή ο Νίκος Μπίστης από τη «Γέφυρα» και ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο βασικός διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα) και άλλα είπε δημόσια ο πρώην πρωθυπουργός που ουσιαστικά ικανοποίησε ένα μεγάλο τμήμα των «προεδρικών» και τους παπανδρεϊκούς πασοκογενείς που μετοίκησαν πολιτικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με πληροφορίες από το Βήμα.

Facebook Comments