ΑρχικήΠολιτικήNew York Times και France24 «καίνε» τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη και σκευωρία

New York Times και France24 «καίνε» τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη και σκευωρία

Οι New York Times αλλά και το France24 έχουν στην ατζέντα τους δύο θέματα που απασχολούν έντονα τις τελευταίες ημέρες την ελληνική επικαιρότητα.

Το δίκτυο France24, φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των δύο ετών από την φονική πυρκαγιά του Ματιού, στο οποίο υπάρχουν οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου για τη νοσηρή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- πως «εκείνη την εποχή, η αριστερή κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα είχε τονίσει τη δυσκολία οργάνωσης εκκένωσης στην παράκτια κοινότητα». «Μετά την καταστροφή, η αστυνομία και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έδωσαν αντιφατικές καταστάσεις για το τι πήγε στραβά», αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης» τυχόν ευθυνών.

Οι New York Times δημοσιεύουν κείμενο σχετικά με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της ελληνικής Βουλής, χθες αργά το βράδυ με τίτλο «Έλληνας πρώην υπουργός κατηγορείται για φαρμακευτική έρευνα».

«Όταν η αριστερή κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε ο Παπαγγελόπουλος ήταν στην εξουσία, το κοινοβούλιο διέταξε έρευνα για 10 ανώτερους αξιωματούχους της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού και του σημερινού κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας», γράφει χαρακτηριστικά. «Η επακόλουθη έρευνα βρήκε ανεπαρκή στοιχεία για να υποστηρίξει το κατηγορητήριο τους» υπογραμμίζουν οι New York Times, καταλήγοντας -μετά από αυτά- πως «το κοινοβούλιο της Ελλάδας ψήφισε αργά την Τετάρτη για να κατηγορήσει έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για ισχυρισμούς με τους οποίους επιδίωξε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς αντιπάλους σε υποτιθέμενο σκάνδαλο δωροδοκίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ