ΑρχικήΠολιτικήΟ Γεωργιάδης στέλνει στη δικαιοσύνη τον Πολάκη για το νοσοκομείο Σαντορίνης: «Όλα...

Ο Γεωργιάδης στέλνει στη δικαιοσύνη τον Πολάκη για το νοσοκομείο Σαντορίνης: «Όλα στο φως»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, απάντησε  στον Παύλο Πολάκη και σε όσα του καταλόγισε τις προηγούμενες ημέρες για το νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Ο υπουργός Υγείας παράλληλα, επισημαίνει αρμόδια πλέον είναι η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου με εντολή του θα διαβιβασθεί αρμοδίως το πόρισμα ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Στην πρώτη του ανάρτηση ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Επειδή ο
Παύλος Πολάκης με κάλεσα να ασχοληθώ με το Νοσοκομείο Σαντορίνης και την ΑΕΜΥ ΑΕ και τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση (γνωστής σε όλους αξιοπιστίας…) ασχολήθηκα! Ασχολήθηκα και βρήκα στα συρτάρια καταχωνιασμένο ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει συντάξει αναλυτικό πόρισμα ελέγχου αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους! Το Υπουργείο Υγείας επί Πολάκη το 2017 έκρινε σκόπιμη την μεταβίβαση του συνόλου του εταιρικού ποσοστού του ΚΕΚ προς την ΑΕΜΥ ΑΕ, παρά το ότι η καθαρή του θέση ήταν αρνητική και ανερχόταν τότε στο ποσό των -897.311,35€. Προς τούτο εγκρίθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση της ΑΕΜΥ με 1,1εκατ€. Η απόφαση, όπως διαπιστώνει το πόρισμα της ΕΑΔ, δεν υποστηριζόταν από κάποια μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, σχέδιο ή άλλη επιχειρηματολογία.
Και το καλύτερο; Ακολούθησαν άλλες δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ, με την τελευταία να πραγματοποιείται ως συνολική διαδικασία αυθημερόν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δηλάδή 2 ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2019 και τελευταία ημέρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές του 2019, μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα! Αυτά δεν γίνονται! Γιατί τέτοια βιασύνη κύριε Πολάκη;…
Λοιπόν Παύλο, όταν θα μιλάς σε εμένα για κακοδιαχείριση φρόντιζε να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό… Και μια συμβουλή. Μην βιαστείς να απαντήσεις σε αυτή μου την ανάρτηση! Σκέψου καλά και κράτα την απάντηση για την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου με εντολή μου θα διαβιβασθεί αρμοδίως το πόρισμα ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Γιατί εγώ έχω μάθει στη ζωή μου όλα να είναι στο φως!”

Η πρώτη ανάρτηση Γεωργιάδη

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, σε νέα του ανάρτηση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Παύλος Πολάκης θα έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις γιατί κάτι τόσο πολύπλοκο και φωτογραφικό αποφάσισε να το κάνει την τελευταία μέρα της θητείας του“.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης γράφει: “Είμαι βουλευτής 17 χρόνια, μέλος σε Κυβέρνηση έγινα πρώτη φορά το 2011. Έχω διατελέσει Υφυπουργός Ανάπτυξης/Ναυτιλίας και Αλιείας, Υπουργός Υγείας 2 φορές, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επί 4 χρόνια, Υπουργός Εργασίας. Ουδέποτε στην σταδιοδρομία μου είδα την τελευταία μέρα της θητείας ενός Υπουργού, να διεκπεραιώνεται αυθημερόν απόφαση και εκταμίευση τόσο μεγάλου ποσού, που δεν αφορά σε μισθοδοσία ή συντάξεις. Ο Παύλος Πολάκης θα έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις γιατί κάτι τόσο πολύπλοκο και φωτογραφικό αποφάσισε να το κάνει την τελευταία μέρα της θητείας του (05 Ιουλίου του 2019). Την ίδια μέρα επαναλαμβάνω το τότε ΔΣ της ΑΕΜΥ έλαβε την απόφαση και την ίδια μέρα το Υπουργείο την ενέκρινε και εκταμίευσε εκατοντάδες χιλιάδες €…απίστευτο εξωφρενικό γεγονός και εξαιρετικά περίεργο. Παύλο έχεις να μας πεις κάτι για αυτό;…”

Η νεότερη ανάρτηση Γεωργιάδη