ΑρχικήΠολιτικήΟ Καλπαδάκης απαντά στον Δοξιάδη για τη σχέση με την Τουρκάλα: «Βούρκος...

Ο Καλπαδάκης απαντά στον Δοξιάδη για τη σχέση με την Τουρκάλα: «Βούρκος και κατήφορος»

Ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης, απάντησε σ στο κείμενο του Απόστολου Δοξιάδη, που δημοσιεύτηκε στο protagon.gr και αφορά τη σχέση αλλά και τη συγκατοίκησή του με ανώτατο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο κ. Καλπαδάκης κάνει λόγο για ψεύδη και ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα γύρω από την προσωπική του ζωή και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Δοξιάδη στον «βούρκο του δήθεν σκανδάλου». Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπεισέρχεται στην ουσία των καταγγελιών, αλλά ούτε και διαψεύδει τη σχέση του.

Σημειώνεται ότι στο κείμενό του ο κ. Δοξιάδης περιγράφει μια προβληματική κατάσταση με τον βασικό διπλωματικό σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού να έχει ερωτική σχέση με Τουρκάλα διπλωμάτη. Ο κ. Δοξιάδης περιγράφει ανάγλυφα και την αντίδραση της τότε ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που το 2016 ζήτησαν πολιτικό άσυλο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα και θέτει σειρά ερωτημάτων.

Η επιστολή Καλπαδάκη:

«Ο κ. Απόστολος Δοξιάδης, κατασκευάζοντας ψεύδη και επινοώντας ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα, πασχίζει εδώ και μέρες να παρουσιάσει μια εικόνα ενός δήθεν “σκανδάλου” γύρω από την προσωπική μου ζωή και τη θητεία μου ως διευθυντής του διπλωματικού γραφείου Πρωθυπουργού.

Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στον πολιτικό βούρκο και κατήφορο. Είμαι περήφανος για τη μέχρι τώρα διαδρομή μου στη διπλωματική υπηρεσία την οποία υπηρετώ με βαθιά αγάπη για την πατρίδα μου και προσήλωση στο εθνικό συμφέρον, όπως γνωρίζουν όσοι έχουν εικόνα για την επαγγελματική μου υπόσταση, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Ως Ελληνας διπλωμάτης, η αφοσίωσή μου στον όρκο μου και στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας, κρίθηκαν, κρίνονται και θα κρίνονται από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς μου προϊσταμένους. Τα υπόλοιπα είναι απλώς συμβολή στην καλλιέργεια μίσους, φανατισμού και τοξικότητας – σε όλα αυτά δηλαδή τα οποία δεν χρειάζεται η πατρίδα μας. 

Βαγγέλης Καλπαδάκης, 

Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».