Ο Κουμουτσάκος στέλνει μήνυμα σε δημάρχους και περιφερειάρχες που δεν δέχονται μετανάστες στις περιοχές τους

11 mins read

Σαφές μήνυμα προς δημάρχους  και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που αντιδρούν με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Με ποια ισχύ  και δύναμη η χώρα θα μπορέσει να διεκδικήσει ανακατανομή μεταναστών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αν ο δήμαρχος της κρύας Βρύσης δεν δέχεται ούτε ένα μετανάστη. Ποια θα είναι τα επιχειρήματα  που θα χρησιμοποιήσει η χώρα; Επομένως όλα απαιτούν μια ισχυρή πολιτική βούληση, ενημέρωση συνεχή, επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες, ενημέρωση  τους, να τους αφουγκραζόμαστε για να καταλαβαίνουμε  τις ανησυχίες και τους πόνους τους αλλά να έχουμε και την υπευθυνότητα να μιλήσουμε για την μείζονα πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα.»

Είναι ώρα ευθύνης για όλους προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός  αφήνοντας σαφείς αιχμές  για τις ακραίες φωνές που ακούγονται σε επίπεδο δημάρχων αλλά και  τοπικών κοινωνιών.

«Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Η χώρα πρέπει να ετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα, από τους ήρωες της ακτοφυλακής που δίνουν καθημερινά τη μάχη στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, την αστυνομία που κάνει μία πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια, τους δημάρχους που καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις ,τους περιφερειάρχες που συνάντησε πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης ,τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εκείνους  που διαμορφώνουν τις απόψεις της χώρας δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης. Θα πρέπει να  υπάρξει συνολική εθνική προετοιμασία απέναντι στην πρόκληση αλλιώς  η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί ιστορικά υπόλογη ότι μπροστά σε μία πρόκληση δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να μάχεται το παρελθόν με το παρόν σε βάρος του μέλλοντος.»

Facebook Comments