ΑρχικήΠολιτικήO Παπαδημούλης «καρφώνει» Τσίπρα: «Με αυτόν ηγέτη στην αντιπολίτευση πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ...

O Παπαδημούλης «καρφώνει» Τσίπρα: «Με αυτόν ηγέτη στην αντιπολίτευση πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%»

Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Πέμπτης για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη σχολίασε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Φανερά ενοχλημένος ανέφερε ότι το κείμενο του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής».

 

 

«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αν και μακροσκελέστατη με επίθεση στον Κασσελάκη και αυτούς που έφυγαν από τον Συνασπισμό που τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια, με προεξόφληση της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με ένα δύσκολο μνημόνιο που απείχε παρασάγγας από το προεκλογικό του πρόγραμμα, πήγε από το 35% στο 32% αλλά ως αντιπολίτευση με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα πήγαμε από το 32% στο 17,8%» είπε αρχικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Παπαδημούλης.

Αφού υπενθύμισε ότι «εγώ έχω πει ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί και αποχωρώ και πάω στα πίσω καθίσματα», στη συνέχεια είπε «νομίζω οι εξελίξεις με δρομολόγηση εκλογής νέων οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν το συνέδριο πριν αρχίσει και δεν θα έχει κανένα νόημα όποια αποφαση και να πάρει».

«Η κρίση και η αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί και αυτό το προεξοφλεί ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας αποστάσεις» εκτίμησε, ακόμα, ο ευρωβουλευτής.

«Βλέπω μια εξέλιξη που ο Τσίπρας επιτίθεται στον Κασσελάκη προκαλεί μια εξέλιξη και αν δεν υπάρξει υποψηφιότητα ή καθαρό σχέδιο βλέπω την μετατροπή του ιστορικού ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα ΙΧ από έναν άνθρωπο με επικοινωνιακό χάρισμα που στο παρελθόν ήταν υποστηρκτικής του Μητσοτάκη και πριν από λίγο διαφήμιζε ότι είχε δεχθεί πρόταση να είναι στο υπουργικό συμβούλιο» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «αν σε κάτι συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αυτό που είπε στην παράδοση-παραλαβή στον Στέφανο Κασσελάκη είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξετε ποτέ».