Ο πολιτικός «πόλεμος των Ρόουζ»- Ο Κοντονής αποδέχεται τη διαγραφή και στάζει φαρμάκι

14 mins read

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, δήλωσε σήμερα «Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητα τους, έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν».

Ο κ. Κοντονής, μιλώντας στο ρ/σ του «Alpha 989», σχολίασε ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως από κάποιον για τη διαγραφή του και χαρακτήρισε παλαιάς κοπής τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Χαρακτηριστικά είπε «Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους και έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου. Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και αποδέχομαι τη διαγραφή μου, που δεν ξέρω αν έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες. Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σημειώνει ότι «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος», ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι:  «Είναι εκφράσεις πασοκικής έμπνευσης. Θυμίζει δεκαετία ’80 και τα “ο ένας κατέβηκε από το τρένο”. Εκφράσεις από το παρελθόν. Δεν αντλούν κάτι από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν».

 «Δεν υποστήριξα ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα»

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής επανέλαβε ότι συναντήθηκε τη προηγούμενη Δευτέρα με τον κ. Τσίπρα, όπου και του ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Συζητήσαμε και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΕ. Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα. Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο Facebook, με προσωπικές επιθέσεις. Εννοώ όλους αυτούς που με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της Αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου. Με άκουσε και έφυγα. Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης», τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα στην κατάρτιση του Ποινικού Κώδικα, ο Σταύρος Κοντονής τόνισε:  «Δεν έχω εκφράσει άποψη ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα. Είχα εκφράσει τον φόβο μου ότι αυτή την κατάργηση θα τη βρούμε μπροστά μας στη δίκη της ΧΑ».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα