ΑρχικήΠολιτικήΟ Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Ο....

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ζήτησε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Διονύση Καλαματιανό να σταματήσει την έμμισθη συνεργασία με τον Διονύση Τεμπονέρα

Συγκεκριμένα, παραμονές της εκδήλωσης, στην οποία παρέστη τελικά ο κ. Κασσελάκης, ο Διευθυντής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανόλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στον κ. Τεμπονέρα και φέρεται να κόμισε μήνυμα του Προέδρου. Αυτό δεν ήταν άλλο από τη διακοπή της συνεργασίας του κ. Τεμπονέρα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρείχε τα τελευταία χρόνια και σε καθημερινη βάση επιστημονική τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια της Βουλής, δείχνοντας εμμέσως την αποδοκιμασία του κ. Κασσελάκη για την παρουσία του κ. Τεμπονέρα στο πάνελ των ομιλητών.

Η πρόσληψη Τεμπονέρα έγινε με τη σύσταση της νέας Βουλής τον Ιούλιο του 2023, μετά τις δεύτερες εθνικές εκλογές και μετά από αίτημα των γραμματέων του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει συχνά σε συνεργάτες του ότι μεταξύ άλλων επιδιώκει να βάλει τάξη στα οικονομικά της Κουμουνδούρου, καθώς και στα θέματα ανθρώπινου δυναμικού, ξεκαθαρίζοντας “εκκρεμότητες” του παρελθόντος.

Η παραλίγο παραίτηση του Γιώργου Βασιλειάδη

Πλην του κυρίου Τεμπονέρα, μπροστά στο ενδεχόμενο παραίτησης βρέθηκε την περασμένη τρίτη ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης. που δέχθηκε βολές από συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό φέρεται να δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης ενώπιον των έκπληκτων μελών της Πολιτικής Γραμματείας προχθές, όταν πια «απασφάλισε» κατά τους παριστάμενους, έχοντας επωμιστεί το φόρτο του Συνεδρίου, αλλά και την έντονη ατμόσφαιρα στο κόμμα.

Η κατάσταση μάλιστα εκτραχύνθηκε με αφορμή την ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza, η οποία φέρεται να είναι κλειδωμένη, ενώ πληροφορίες θέλουν 6.000 πολίτες να είχαν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, που έκανε πεδίο μάχης το καθοδηγητικό όργανο.

Δεχόμενος πυρά, «ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην σε ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Βασιλειάδης προς τα μέλη της ΠΓ, ενώ απείλησε ευθέως με παραίτηση του, με την ατμόσφαιρα να γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική.

Παράλληλα, στελέχη κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως ο Νίκος Καρανίκας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολούσαν» τους «γραφειοκράτες», δείχνοντας προς τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, με το επιχείρημα ότι «οι γραφειοκράτες με την αμφίεση του ειδήμονα μετατρέπονται σε στελέχη που καθώς εγκαθιδρύουν την ύπαρξη τους ως απαραίτητα στοιχεία ενός οργανισμού» και στην συνέχεια «καταλήγουν να ροκανίζουν τα μέλη ελέγχοντας την δραστηριότητα».

 

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο στιχουργός και ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη στα κοινωνικά δίκτυα, Νίκος Μωραϊτης, ο οποίος διαπίστωσε πως «Εδώ και καιρό απλώς παρατηρώ το κόλπο: Θα τον κάνουν κομματάκια με καθημερινές διαφοροποιήσεις ως τις ευρωεκλογές ώσπου να μην ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ, και ύστερα θα του χρεώσουν το εξευτελιστικό ποσοστό. Το μόνο που θα τον έσωζε θα ήταν νέες εκλογές από τη βάση αλλά έκανε πίσω».

 

 

Και αν η εκλογή από τη βάση -η «αναβάπτιση» του, όπως την περιέγραψε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία- υπήρξαν ένα από τα σημεία συζήτησης των τελευταίων ωρών, δημοσιεύματα που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας για εκλογή νέων κομματικών οργάνων, πρόσθεσαν κι άλλη ένταση στο εσωκομματικό σκηνικό. Μολονότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διάψευση οποιασδήποτε εμπλοκής της, η πιθανότητα ομάδα στελεχών να ζητήσει εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής σε 15 ημέρες με ψηφοφορία στο 4ο Συνέδριο, ώστε να συμπέσει με τις εκλογές στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, δεν μπορεί να αποκλειστεί, ιδίως αν πρόκειται για στελέχη με αναφορές στην νέα ηγετική ομάδα.