Ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη Marfin και έκανε δηλώσεις κατά του Μητσοτάκη

13 mins read

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε νωρίτερα στεφάνι στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους, πριν από 10 χρόνια, τρεις εργαζόμενοι της Marfin, μετά από επίθεση με μολότοφ.

Ο κ. Τσίπρας, μετά την κατάθεση στεφάνου, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τη μνήμη των νεκρών και καταδικάζει τη βία», ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για υποκρισία.

Χαρακτηριστικά είπε «Τιμούμε και σήμερα όπως και κάθε χρονιά, εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας, που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Και με την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερου αγαθού, της πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή».

Και συνέχισε, λέγοντας «ωστόσο, σήμερα δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς τους».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε  ότι «ο αγώνας για την ζωή είναι ένα αγώνας που αδιαμφισβήτητα είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια» και συμπλήρωσε «Τιμούμε τους νεκρούς μας, ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό, αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για δικαιοσύνη και για αλήθεια, γιατί αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή, είναι αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Δείτε τις δηλώσεις:

Facebook Comments

Τελευταία Νέα