Οι φαρμακερές ατάκες Μητσοτάκη στον Τσίπρα για Μαρινάκη και Σαββίδη

22 mins read

Έντονη αντιπαράθεση έλαβε χώρα στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για τους παράγοντες του ποδοσφαίρου με ονόματα επιχειρηματιών.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για την υπόθεση του ποδοσφαίρου στην πρωτολογία του, ανακοίνωσε μνημόνιο για το ποδόσφαιρο σε συνεργασία FIFA και UEFA αλλιώς θα καταφύγει στην ύστατη λύση της διακοπής του πρωταθλήματος.

Τόνισε ότι  «Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία», προσθέτοντας «Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως της πολιτείας για την κατάντια του ποδοσφαίρου».

Παράλληλα, προειδοποίησε «όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα. ο αθλητισμός είναι υγεία».

Τσίπρας: «Κατονομάστε τους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην δευτερολογία του απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό και ρώτησε: «Αν κατάλαβα καλά μιλάτε για νταβατζήδες; Κατονομάστε τους. Σε ποιους αναφέρεστε; Στον κ. Μαρινάκη; Στον κ. Σαββίδη; Στα «ΝΕΑ»; Στο Open ή στο «Εθνος»; Κατονομάστε τους».

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Είχατε πάρει αγκαλιά τον Σαββίδη στη ΔΕΘ»

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης στη δική του δευτερολογία σήκωσε το γάντι του Αλέξη Τσίπρα και τόνισε: «Είπατε για ονόματα. Θα μιλήσω κι εγώ με ονόματα. Εξ όσων θυμάμαι ο κ, Μαρινάκης σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα αλλά δεν τα βρήκατε κάπου δεν ξέρω πού. Αλλά αυτός σας στήριζε με κόκκινα εξώφυλλα. Όσο για τον κ. Σαββίδη που τον είχατε πάρει αγκαλιά στην ΔΕΘ, εξ όσων ενθυμούμαι, ο κ. Σαββίδης ήταν που είχε πει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός

Αφήστε τα λοιπόν αυτά, εσείς τους είχατε πάρει και τους δύο αγκαλιά μέχρι που δεν τα βρήκατε και τσακωθήκατε».

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/255468432086725/

Η τριτολογία του Αλ. Τσίπρα

Κατόπιν,  ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας «Μου είπατε για τον Μαρινάκη και τα πρωτοσέλιδα που μου έκανε. Δηλαδή εσείς τα βρήκατε και σας κάνει διαρκώς πρωτοσέλιδα τώρα;».

Κόντρα και για τα ταξίδια Μητσοτάκη

Η σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίστηκε όμως και για τα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε με ειρωνικό τρόπο στα διαρκή ταξίδια Μητσοτάκη και στις απουσίες του από την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «Είναι απαράδεκτο και απρεπές το υπονοούμενο την ώρα ο πρωθυπουργός αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέροντα» και πρόσθεσε «Όταν ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό θα σας συνιστούσα να επιστρέψετε στα παλαιότερα ήθη», θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την συνάντησή του με Ντόναλντ Τραμπ όταν καλά καλά δεν είχε βγει από τον Λευκό Οίκο.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός απάντησε και στις ειρωνικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα που του δημιούργησε η στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν παρέστη στην ψηφοφορία για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο, παρά την άτυπη κομματική πειθαρχία που είχε επιβληθεί.

Χαρακτηριστικά είπε «Τα καλά ξεμπερδέματα σας τα επιστρέφω για τα δικά σας εσωκομματικά προβλήματα», αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στη δημιουργία νέας δεξιάς εσωκομματικής τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη των ΑΝΕΛ.

Facebook Comments