Οικονόμου για προσφυγικές ροές από Αφγανιστάν: «Η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι»

8 mins read

Για το Αφγανιστάν και τη νέα ενδεχόμενη κρίση στο προσφυγικό, την πανδημία, τους πυρόπληκτους, αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, για τη χθεσινή επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, είπε ότι ήταν πρωτοβουλία Μητσοτάκη, αλλά εξ όσων αντιλαμβάνεται υπήρχε και στις σκέψεις της απέναντι πλευράς.

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν, εξήγησε, έχει παράπλευρη συνέπεια, με ενδεχόμενες μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές και προς την περιοχή μας.

«Έγινε συζήτηση σε καλό κλίμα… Υπάρχει συναντίληψη της όλης κατάστασης και έγιναν καθαρές εξηγήσεις από ελληνικούς πλευράς, δηλαδή να στηρίξουμε τις χώρες κοντά στο Αφγανιστάν για να επιστέψουν οι άνθρωποι στις εστίες τους όταν βελτιωθεί η κατάσταση», τόνισε ο κ. Οικονόμου και είπε «πως είμαστε σε εγρήγορση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εργαλειοποιήσει την κρίση στο Αφγανιστάν».

«Ούτε η Τουρκία επιθυμεί ροές, αλλά είναι ξεκάθαρο και ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα, έχει θωρακίσει τα σύνορά της, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σκηνές 2015 και να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Άλλο ο ανθρωπισμός» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρακολουθήστε εδώ:

 

 

Facebook Comments