Όταν ο Μπαλαούρας ευχαριστούσε τη Folli Follie- Μπαράζ χορηγιών στην εκλογική του περιφέρεια (video)

22 mins read

Δεν ήταν μόνο το bazaar με προϊόντα της Folli Follie στη Ζαχάρω που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρώην βουλευτή και τότε προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Όπως αποδεικνύεται, ο Μάκης Μπαλαούρας είχε γνωριμίες στην εταιρία ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει δωρεές και χορηγίες για την περιοχή που εκλεγόταν ως βουλευτής Ηλείας.

Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινιστεί ότι επιβεβαιώνεται η δήλωση του κ. Μπαλαούρα, ο οποίος ισχυρίστηκε στη δήλωση που εξέδωσε μετά την εμπλοκή του ονόματος  σε email που περιλαμβάνονται στην έκθεση της PWC για τη Folli Follie όπου ισχυρίστηκε ότι η εταιρία έκανε δωρεές ύψους 80.000 ευρώ  σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας. Πράγματι, Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας είχε τιμήσει τον Μ. Μπαλαούρα για την συμβολή του στην δωρεά μηχανημάτων από την FF Group, τον Οκτώβριο του 2018, με απονομή πλακέτας από τον διοικητή του νοσοκομείου.

Όπως διαβάζουμε στο προσωπικό του ιστολόγιο, «Ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας με πρωτοβουλία του απευθύνθηκε σε κάποιες επιχειρήσεις ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα να στηρίξουν το νοσοκομείο Αμαλιάδας με τα μηχανήματα που ζητούσε ο κ. Λέντζας. Και τελικά, όπως είπε και ο ίδιος, ανταπόκριση βρήκε μόνο από την εταιρεία FF group η οποία έχει στηρίξει οικονομικά και το χωριό Δαφνιώτισσα και την οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα».

Η FF Group δώρισε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας μηχανήματα κόστους περίπου 100.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα έναν υπέρηχο γενικής χρήσης, μια χειρουργική διαθερμία και έναν πίνακα χειρουργείου.

Καραγκούνης, Τζορτζεβιτς και Γιαννακόπουλος σε ποδοσφαιρικό αγώνα στον Πύργο με πρωτοβουλία Μπαλαούρα και τη στήριξη της Folli Follie

Στις 3 Μαΐου του 2018, δηλαδή, ένα εικοσιτετράωρο πριν σκάσει η «βόμβα» του fund Quintessential Capital Management για τη Folli Follie, ο τότε δήμαρχος Πύργου, ο Μάκης Μπαλαούρας και εκπρόσωποι της Folli Follie (οι κύριοι Σάκκος και Λαγός) ανακοινώνουν τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα με ομάδα ποδοσφαιριστών της Εθνικής του 2004 αλλά και Ηλείων για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Με πρωτοβουλία του κ. Μπαλαούρα και τη στήριξη της μεγάλης εταιρείας Folli Follie εκπρόσωποι της οποίας είναι μαζί μας, οι κ.κ. Νίκος Σάκκος και Μάρκος Λαγός, αλλά και φιλοπρόοδοι συμπολίτες μας που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο με κορμό των Πανηλειακό, συμπράττουν όλοι μαζί στις 28 Μαΐου, στις 8 το βράδυ με επίλεκτους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας του 2004 για φιλανθρωπικό σκοπό», δήλωνε τότε ο Δήμαρχος.

 

Δωρεά εκπαιδευτικού και εξοπλιστικού υλικού στο ΚΔΑΠ Ζαχάρως με πρωτοβουλία Μπαλαούρα και χορηγία FFGROUP

Τον Ιούλιο του 2018, λίγους μήνες μετά την αναστολή της μετοχής της εταιρίας και ενώ είναι αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά προβλήματα και τα οικονομικά της στοιχεία ελέγχονται από τη διεθνή ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, η Folli Follie προχωρά σε δωρεά στην Κοινωφελή Επιχείρηση και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Ζαχάρως, με πρωτοβουλία και πάλι του Μάκη Μπαλαούρα. Στην έδρα του ΚΔΑΠ Ζαχάρως είχαν τοποθετηθεί όλες οι κούτες που έφεραν το σήμα της FF, με τον βουλευτή και εκπροσώπους της εταιρίας να κάνουν δηλώσεις στα τοπικά μέσα.

«Πώς να μην είσαι χαρούμενος όταν βλέπεις αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα όταν τους προσφέρεις παιχνίδια και υλικά για το σχολείο; Είναι μια προσφορά που οφείλεται στην Folli Follie, εγώ απλώς μεσολάβησα προκειμένου να προσφέρει στο σχολείο. Η εταιρία έχει δείξει το πρόσωπο της και σε άλλες περιπτώσεις», είπε ο κ. Μπαλαούρας, ενώ δηλώσεις έκανε και εκπρόσωπος της εταιρίας.

 

Facebook Comments