ΑρχικήΠολιτικήΌταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το 55% της επιχορήγησης στην Άρση Βαρών και...

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το 55% της επιχορήγησης στην Άρση Βαρών και η ελάχιστη διόρθωση της ΝΔ

Αίσθηση είχε προκαλέσει το 2017  η καταγγελία του Ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή, Πύρρου Δήμα ότι ο λόγος που έφυγε από την Ελλάδα και έγινε σύμβουλος της αντίστοιχης ομοσπονδίας των ΗΠΑ ήταν πολιτικός και συγκεκριμένα το γεγονός ότι όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε κατά 55% την επιχορήγηση στην ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

«Με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι, μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα, ήταν σα να μου έλεγαν μάζεψέ τα και φύγε» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ArenaFM με αφορμή την επέτειο για το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Μιλώντας από την Αμερική ο Πύρρος Δήμας ανέφερε τις στιγμές που έζησε αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε φτάνοντας μέχρι τη Βαρκελώνη:

Συγκεκριμένα είχε πει:
«Είμαι σύμβουλος στην Άρση Βαρών των Ηνωμένων Πολιτειών βλέπω τους καλύτερους αθλητές στην Άρση Βαρών, τους έχω σε ένα καμπ και μαζί με τους προπονητές τους φυσικά, κάνουμε σεμινάρια μαζί τους, βγάζουμε προγράμματα προπόνησης, βελτίωση τεχνικής και συνεχίζουμε σιγά – σιγά μέσα από συνεχής επικοινωνία και το άθλημα αυτό το αναπτύσσουμε. Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028. Προσπάθησα να το κάνω με την Ομοσπονδία, αφιλοκερδώς, χωρίς να πληρώνομαι, αλλά με το που βγήκε ένα κόμμα στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα κόψανε το 55% της Ελληνικής Ομοσπονδίας και όχι σε μένα, αλλά στη νέα γενιά των αθλητών.

Αυτοί έκαναν κακό στα νέα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες. Στην μόνη Ομοσπονδία που κόψανε 55% ήταν αυτή της Άρσης Βαρών, με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι, μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα. Ήταν σα να μου έλεγαν μάζεψέ τα και φύγε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα και οι λόγοι είναι πολιτικοί. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι και για να μην δημιουργώ πρόβλημα στο άθλημά μου και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην άρση βαρών, τα μάζεψα και έφυγα στην Αμερική. Γι αυτό το λόγο έφυγα, αλλά δεν ξεχνώ όσα πέρασα. Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028 και θα έρθει σε λίγο καιρό και η οικογένειά μου, μόλις τελειώσει το σχολείο η κόρη μου. Η άρση βαρών και η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, ενώ δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα».

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρώτας ανήρτησε το δικό του μήνυμα με αφορμή την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Θοδωρή Ιακωβίδη. Για «συγκινητικό αντίο από τον Θοδωρή Ιακωβίδη» και «αντίξοες συνθήκες στην τελευταία του Ολυμπιακή παρουσία», έκανε λόγο μέσω των social media. Ωστόσο, αμέσως δέχτηκε αρκετές επικρίσεις από «συριζοτρόλ», που τον κατηγόρησαν, μεταξύ άλλων ότι ειναι ελαχιστη η διορθωση του +5,5% από τη νυν κυβερνηση για να την αναφέρει. 

Ο ίδιος ανήρτησε το εξής: «Επειδή έπεσε σύρμα στα συριζοτρολ να μου την πέσουν για το θέμα των δηλώσεων Ιακωβίδη, ας διαβάσουν αυτό για να δουν ποιός έκανε μείωση 55% στην Άρσης Βαρών …ενώ αντίθετα το 2020 πήρε αύξηση 5.5%. Μην μιλάτε λοιπόν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ