Παπαθανάσης: «Δεν υπάρχει σκέψη κόφτη στα SMS για τις αγορές των πολιτών»

9 mins read

O αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης «κόφτη» στα SMS για μετακίνηση, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους.
Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στον ANT1, κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν με αυστηρότητα τα μέτρα προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς.
Όπως σημείωσε «κάθε εβδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται και υπογράμμισε ότι αν κριθεί αναγκαίο το λιανεμπόριο θα ξανακλείσει».
Διευκρίνισε δε, ότι το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών ισχύει για όλα, εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ όπως είπε, δεν μπορεί να μπει «κόφτης» γιατί η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, μέσα από τα sms.
Παράλληλα, σημείωσε ότι την επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει αν μπορούν να ανοίξουν και άλλες περιπτώσεις όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι θα δοθεί σίγουρα το «πράσινο φως».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης ενώ ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, είπε πως αυτό έγινε γιατί δόθηκε παράταση στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.

Facebook Comments