Παπαγγελόπουλος: «Οι διάλογοι με αθωώνουν πλήρως- Δεν ακούγομαι για τίποτα μεμπτό»

17 mins read

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να τον εξοντώσει και έκανε λόγο για συνεχή διαστρέβλωση των όσων καταθέτει από τα μέλη της πλειοψηφίας της προανακριτικής.

Ο κ. Παπαγγελόπουμος, με παρέμβαση του στην ΕΡΤ, σχολίασε τα όσα έχουν γραφτεί για την ηχογράφηση Μιωνή, σημειώνοντας «διάβασα το κείμενο που μου έδωσαν. Οι διάλογοι με αθωώνουν πλήρως. Ο Παπαγγελόπουλος δεν ακούγεται για τίποτα μεμπτό» και πρόσθεσε ότι «η δική μου ατζέντα ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς που ήταν και η ατζέντα του πρωθυπουργού. Δεν έχω τίποτα κρυφό. Το παρακράτους βρίσκεται αλλού. Παραποίησαν τα πάντα».

Παράλληλα, τόνισε «Επιδιώκουν να έρθω σε ρήξη με τον Παππά. Ο Παππάς είπε “κάποιοι βγάζουν λεφτά”. Θεωρώ βέβαιο ότι αναφέρεται σε άλλα ονόματα, αλλά εκεί… χαλάει η κασέτα», ενώ επέμεινε ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας απαλλάσσει και τον ίδιο και τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπαινίσσεται ότι ο Σάμπυ Μιωνή προσπαθεί να απειλήσει και να εκβιάσει, όπως προκύπτει, σύμφωνα με τον ίδιο, από τους διαλόγους.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα βρεθεί για ακόμη μία φορά ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Οι χθεσινές εξελίξεις έφεραν σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβερνητική πλειοψηφία να εξυφαίνει σενάρια περί «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ» και την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά σε υψηλούς τόνους

Το υλικό από τη συνομιλία Μιωνή-Παππά έχει ήδη πάρει στον εισαγγελέα, τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαίτησε τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας η Κουμουνδούρου κατηγόρησε το Μαξίμου ότι άγεται και φέρεται από την ατζέντα Σαμαρά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για πρακτικές μαφίας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Mega, δεν αρνήθηκε τη συνομιλία με τον Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματία και επανέλαβε ότι όταν αναφερόταν σε λεφτά δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον ίδιο τον επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε. Έκανε λόγο για «κατασκευασμένες συνομιλίες» που «είναι προφανές ότι έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο…» και τόνισε πως «ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρντ».

 

 

Facebook Comments