Παππάς: Βλέπει το σενάριο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σχέδιο των αντιπάλων

18 mins read

“Την επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι γιατί αυτό διδάσκει η πρόσφατη εμπειρία”, δήλωσε ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνεντεύξεις του.

Συμπλήρωσε δε ότι “για τα ίδια θέματα για τα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σήμερα, είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις και στο συνέδριό μας. Και είμαι σίγουρος ότι θα θυμάστε και τις σκηνές της έντασης μέσα στην αίθουσα. Υπήρχαν διαφωνίες για τον μετασχηματισμό του κόμματός μας. Αποτυπώνονται στις δύο υποψηφιότητες οι ίδιες διαφωνίες. Τότε τις υπερβήκαμε με τον δημοκρατικό κανόνα της πλειοψηφίας. Δεν θίχτηκε η ενότητά μας, προχωρήσαμε και θα προχωρήσουμε και τώρα».

«Θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να πέσουν τόνοι, να γίνει πολιτική συζήτηση, να μην αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο σε αυτά που γράφονται ή δεν γράφονται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος περιμένει από μας απαντήσεις για το τι σκεφτόμαστε για τη χώρα. Και, κυρίως, από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας», είπε ο κ. Παππάς.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις περί ενδεχόμενου διάσπασης, σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «θα μπορούσε να είναι και στα σχέδια των αντιπάλων μας, ώστε να επιτευχθεί η προγραμματική μας απονεύρωση και να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την πολιτική εξίσωση». Για τη συμμετοχή στη διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής είπε ότι «αποτέλεσε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα του προοδευτικού κόσμου, που θέλει ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και πολύ καλή προοδευτική κυβέρνηση αύριο».

Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

Σε σχέση με τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε τα εξής: «Υπηρέτησα και υπηρετώ μια ατζέντα με καθαρές κουβέντες. Δεν κρύφτηκα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν κρύβομαι ούτε στον δεύτερο. Θεωρώ ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ το εκτιμά αυτό. Στη συνάντηση δεν υπήρξε ούτε υποψία συζήτησης για τον δικό μου ρόλο την επόμενη μέρα». Για να συμπληρώσει: «Δουλέψαμε πάνω στην κοινή μας δήλωση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι γεμάτη με πολιτικά νοήματα, έχει αναφορές στη διακήρυξή μας, έχει αναφορές στα ανοίγματά μας, έχει αναφορές στην ανάγκη να επανασυνδεθούμε με τη μεσαία τάξη, έχει τις οριοθετήσεις μας στα εθνικά θέματα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και περιέχει και όλα αυτά που ο Στέφανος έφερε στη συζήτηση στον πρώτο γύρο για το ελληνικό όνειρο, για την χώρα, μέσα στην οποία κάθε άνθρωπος θα μπορεί να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, χωρίς αυτές να περιορίζονται από το χρώμα του, την καταγωγή του, τον προσανατολισμό του, το φύλο του ή την οικονομική κατάστασή του. Είναι μια πολιτική σύνθεση η οποία είναι παραγωγική και συγκροτεί μια πολλαπλασιαστική δύναμη για την παράταξή μας».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα