Κασσελάκης: «Δεν θέλω να παραιτηθεί κανείς- Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία» (video)

20 mins read

Ξεκάθαρος ως προς την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί κανείς  από τους βουλευτές προκειμένου να μπει εκείνος στη Βουλή, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε δηλώσεις του είπε πως δεν θέλει ούτε μία στο εκατομμύριο να παραιτηθεί κάποιος και συμπλήρωσε ότι οι μάχες δίνονται στην κοινωνία.  Ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το σπίτι του τόνισε  ότι δεν θέλει ούτε η Έλενα Ακρίτα, ούτε ο Όθωνας Ηλιόπουλος ούτε ο Ευάγγελος Αποστολάκης να παραιτηθούν. Πρόσθεσε ότι αυτό που θα ζητήσει αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία.

 

Η ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

Νωρίτερα, «σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση από τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, στην ερώτηση που της έγινε αν θα υπέβαλε την παραίτησή της προκειμένου να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης αν αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Action 24, ο λόγος που δεν θα υποβάλει την παραίτησή της ήταν γιατί όταν είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είχε γίνει γιατί πρόθεση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κ. Ακρίτα να αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο, αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές.

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε η Έλενα Ακρίτα.

Ο ΌΘΩΝΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Από την πλευρά του, ο βουλευτής και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος, είχε δηλώσει: «Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:
Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτησή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα