ΑρχικήΠολιτικήΠαρέμβαση Μαρκόπουλου στην τηλεόραση της Αρμενίας: «Η Τουρκία κάνει μπούλινγκ»

Παρέμβαση Μαρκόπουλου στην τηλεόραση της Αρμενίας: «Η Τουρκία κάνει μπούλινγκ»

Παρουσία στην αρμενική κρατική τηλεόραση σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω της σύρραξης Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, είχε με το ρόλο του προέδρου της Ελληνο-αρμενικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας ο βουλευτής Β’ Πειραιά και πρώην δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Κατά τη διάρκεια κάλυψης των πολεμικών συγκρούσεων από το κρατικό δίκτυο της χώρας του Καυκάσου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε “μπούλινγκ” αυτό που κάνει σε Αρμενία, νοτιοανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Συρία η Τουρκία ενώ τόνισε πως τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας θα μείνουν απλά όνειρα.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στήριξης των εν Ελλάδι Αρμενίων καθώς εκτός των άλλων υπήρξε και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος, ενώ πρόσκληση έχει απευθύνει για συνάντηση στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη και προς τον Αρμένιο πρέσβη στην Ελλάδα κ. Fadey Charchoghlyan. Ο πρέσβης της Αρμενίας αναμένεται να εκθέσει στην ελληνική Βουλή τις απόψεις της κυβέρνησης του ως προς την επιθετικότητα Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.