ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη για Πανεπιστήμια: «Τα βαφτίζετε μη κερδοσκοπικά, ενώ στην πράξη...

ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη για Πανεπιστήμια: «Τα βαφτίζετε μη κερδοσκοπικά, ενώ στην πράξη θα είναι το αντίθετο»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αντέδρασε άμεσα και απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις επικρίσεις που διατύπωσε επειδή δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πενεπιστήμια.

«Αυτά που είναι όντως παρεξηγήσιμα, κ. Μαρινάκη, είναι:

– Γιατί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο της, επιτρέπει σε fund και κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας, που βαφτίζει «μη κερδοσκοπικά», ενώ στην πράξη θα είναι το αντίθετο.

ιατί επιλέγει να γίνεται η διασφάλιση ποιότητας κρατικών και μη πανεπιστημίων από μια φαινομενικά ανεξάρτητη αρχή, αλλά κατ’ ουσίαν ελεγχόμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία.

-Γιατί απέφυγε τον δημόσιο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επέλεξε με συνταγματικές ακροβασίες να συντάξει το νομοσχέδιο της σε ένα γραφείο», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τόνισε πώς «έχει πάντως σε κάτι δίκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Το ΠΑΣΟΚ θα εξυπηρετήσει με κάθε κόστος το συμφέρον ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των νεότερων γενεών της πατρίδας μας. Άλλωστε το 85% των Ευρωπαίων νέων σε αυτά τα πανεπιστήμια φοιτούν, κ. Μαρινάκη».