ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ: Βαρύτατη πρόκληση η αναφορά «Μακεδονία» από την Σιλιάνοφσκα

ΠΑΣΟΚ: Βαρύτατη πρόκληση η αναφορά «Μακεδονία» από την Σιλιάνοφσκα

Στη ανακοίνωσητου ΠΑΣΟΚ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Αποτελεί μια, δυστυχώς, αναμενόμενη ενέργεια».

Ανακοίνωση εξέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχετικά με την πρόκληση της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας η οποία κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία».

«Η αναφορά της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε «Μακεδονία» αντί για τη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, κατά την τελετή ορκωμοσίας της, συνιστά βαρύτατη πρόκληση», αναφέρει ο κ. Μάντζος.

«Αποτελεί μια, δυστυχώς, αναμενόμενη ενέργεια, που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE και υλοποιήθηκε σε μηδενικό χρόνο, παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και αναιρώντας το θεμέλιο αυτής», προσθέτει.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε χθες για “ζητήματα” που θα ανακύψουν, αν η προεκλογική ρητορική συνεχιζόταν και μετεκλογικά. Αναμένουμε πλέον τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση για να αντιδράσει στην πρόκληση, απαντώντας τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, γνωστοποιώντας το ζήτημα στους διεθνείς οργανισμούς, ΕΕ και ΝΑΤΟ», καταλήγει ο κ. Μάντζος.