Πελώνη: «Όλος ο ιδιωτικός τομέας τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ»

15 mins read

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι προφανώς υπήρξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για την παραχώρηση ιδιωτικών κλινών λόγω της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ωστόσο, αφού το αίτημα δεν έγινε δεκτό, η επίταξη είναι τελικά το ύστατο μέτρο και στο οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει. Όταν είσαι σε πόλεμο μπαίνουν όλα στη μάχη και τα υπόλοιπα περιττεύουν, τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Από τη διαχείριση του πρώτου κύματος αυτής της πανδημίας η κυβέρνηση είχε πει ότι όλος ο ιδιωτικός τομέας τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ, στον εθνικό σχεδιασμό. Εκτός από το ΕΣΥ είναι τα θεωρητικά νοσοκομεία, κλίνες απλές και ΜΕΘ, είναι ο ιδιωτικός τομέας σε συνεργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στην πίεση που υφίστανται όλα τα συστήματα Υγείας στην Ευρώπη, συστήματα πολύ ισχυρότερα από το ελληνικό που με την υπάρχουσα εκθετική αύξηση, όσα κρεβάτια και να προστεθούν προφανώς δεν θα είναι αρκετά. Χαρακτήρισε θετικό παράδειγμα για την προσφορά και τη συνδρομή σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση την απόφαση των νοσηλευτριών από την Κρήτη.

«Η ρίζα του προβλήματος είναι να πέσει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού, ώστε να μειωθεί η κινητικότητα και να μειωθούν τα κρούσματα, αυτό θα συμβεί αν τηρούμε όλοι τα μέτρα» τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος και τα πρόσθεσε ότι ελπίζει στο επόμενο δεκαήμερο να υπάρξει αποσυμπίεση στο σύστημα Υγείας.

Στην ερώτηση πότε θα υπάρξει μερική άρση των μέτρων η κ. Πελώνη δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός στην επικοινωνία που είχε χθες με την ΠτΔ, είπε ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα όταν είμαστε απόλυτα σίγουροι πως έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Επεσήμανε ότι προβληματισμός για το lockdown υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ενόψει Χριστουγέννων και χαρακτήρισε δύσκολη άσκηση τον τρόπο που μπορεί να γίνει ένα σταδιακό άνοιγμα για να επανέλθουν οικονομικά και ψυχολογικά οι πολίτες.

Σχετικά με τις εξελίξεις στα εμβόλια, τον χρόνο άφιξής τους στην Ελλάδα και την έναρξη του εμβολιασμού η κ. Πελώνη δήλωσε ότι το γεγονός πως θα αρχίσει ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλαρώσουμε, αφού έως ότου εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν θα έχει επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης.

Facebook Comments