Πελώνη: «Κυρώσεις σε γιατρούς που επιστρατεύτηκαν και δεν θα αναλάβουν καθήκοντα»

13 mins read

H κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να απαντήσει για το τι θα πράξει η κυβέρνηση αν οι πρώτοι 206 ιδιώτες γιατροί που επιστρατεύτηκαν δεν αναλάβουν καθήκοντα.
Η κ. Πελώνη τόνισε «ελπίζουμε και προσβλέπουμε ότι οι γιατροί θα πράξουν το καθήκον τους αυτή την ώρα της μεγάλης ευθύνης και θα συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια. Διαφορετικά, θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και τον νόμο».
Όπως εξήγησε, η επιστράτευση ήταν το ύστατο μέτρο στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας. Κρίθηκε ότι τώρα ήταν απαραίτητο και ιδιώτες γιατροί να συστρατευτούν σε αυτή τη μεγάλη μάχη, την εθνική προσπάθεια, κι αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για οικειοθελή προσχώρησή τους, καθώς μόνο 61 γιατροί προσχώρησαν οικειοθελώς.
Αναφερόμενη στα self test επανέλαβε πως η προμήθεια των τεσσάρων που δικαιούνται κάθε μήνα οι πολίτες θα είναι δωρεάν από τα φαρμακεία και πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για πλατφόρμα που θα τα προσμετρά στα καθημερινά  τεστ του ΕΟΔΥ.
Ερωτηθείσα αν παραμένει στο τραπέζι το άνοιγμα του λιανμεπορίου στις 29 Μαρτίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι ακόμα Δευτέρα, άρα νωρίς για να εκτιμηθεί από τώρα η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, «αυτά θα τα πούμε την Παρασκευή» είπε.
Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αφήνει Covid free τις ιδιωτικές κλινικές, ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε πρωτοβουλία που παίρνει η κυβέρνηση έχει απέναντι κι ένα “όχι”». 
Επανέλαβε δε πως αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα, σε αυτό έχουν ενταχθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ.
Για το ενδεχόμενο επίταξης και ιδιωτικών κλινικών, πέραν της επίταξης των ιδιωτών γιατρών, η κ. Πελώνη απάντησε πως «υπάρχει ήδη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».
Απηύθυνε δε έκκληση στους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, να εμβολιαστούν.

Facebook Comments