ΠΓΔΜ: Η τελευτή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε, αναμένεται η ρηματική διακοίνωση από την Αθήνα

8 mins read

Ολοκληρώθηκε η τελετή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ και πλέον κυματίζει έξω από το κυβερνητικό κτήριο των Σκοπίων. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γείτονα χώρα ακόμα αναμένει τη ρηματική διακοίνωση από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο MIA, ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως η προσχώρηση της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία αποδεικνύει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο προς την ανάπτυξη, επηρεάζοντας βαθιά το μέλλον των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών. Επίσης, σημείωσε, ότι η χώρα κατάφερε να επιστρέψει στον κύριο «αυτοκινητόδρομο» με προορισμό την Ευρώπη, ενώ μέχρι πρότινος αγκομαχούσε στον βοηθητικό δρόμο.

Αφαιρέθηκε από την πρόσοψη του κτίσματος η επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για να αντικατασταθεί από το καινούργιο συνταγματικό όνομα «Βόρεια Μακεδονία».
Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενεργοποιηθεί και τυπικά μόλις η ΠΓΔΜ παραλάβει την ρηματική διακοίνωση από την Αθήνα που θα ενημερώνει για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της χώρας στο NATO.
Η γειτονική χώρα θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία αφότου και τα 29 κράτη-μέλη κυρώσουν σε εθνικό επίπεδο το πρωτόκολλο εισδοχής. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που το έπραξε και αναμένεται να ακολουθήσει η Σλοβενία.

Facebook Comments