ΑρχικήΠολιτικήΠιερρακάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει διάταξη αναγνώρισης πτυχίων από διεθνείς οργανισμούς το...

Πιερρακάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει διάταξη αναγνώρισης πτυχίων από διεθνείς οργανισμούς το 2018»

 Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ανέφερε τη διάταξη αναγνώρισης πτυχίων από διεθνείς οργανισμούς που είχε φέρει το κιόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Μαίνεται ο εκπαιδευτικός «πόλεμος» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναφορικά με την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης κλείνοντας τη συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης. «Λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να σταθεί και σε ένα ακόμα ζήτημα, παραπέμποντας μάλιστα σε διάταξη που είχε φέρει το 2018 ο τότε υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Η συγκεκριμένη διάταξη προέβλεπε τη διασυνοριακή αναγνώριση πτυχίων από διεθνείς οργανισμούς. Η εν λόγω διάταξη ε ίχε προκαλέσει αντιδράσεις και εν τέλει, δεν προχώρησε, αφού «την πήρε πίσω ο κ. Γαβρόγλου», όπως υπογράμμισε με νόημα ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τέλος όσον αφορά τη συνταγματική στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον «ξενίζει» δεδομένου ότι έχουν γνωμοδοτήσει διαφορετικά, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος και ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος. Όσο για την πρότασή του ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό “σταυρόλεξο”, διότι, δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία χώρα της περιοχής.