ΑρχικήΠολιτικήΠηγές ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη κατά του Γεωργόπουλου - Η...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη κατά του Γεωργόπουλου – Η αλήθεια για το δάνειο (έγγραφα)

«Ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος με τη σημερινή του ανάρτηση, υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και παραθέτουν στοιχεία.

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος Θύμιου Γεωργόπουλο, σχετικά με το δάνειο στη Left Media AE. Όπως αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος με τη σημερινή του ανάρτηση, υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας. Συγκεκριμένα:

1. Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

2. Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.)».

«Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί, δύο ημέρες νωρίτερα αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για την μισθοδοσία» σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτουν:

«Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από την σημερινή του ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα.

Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα».

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος με ανάρτησή του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι σε ΑΥΓΗ και Κόκκινο δεν πληρώθηκαν μισθούς και δώρο Χριστουγέννων από τα χρήματα του Στέφανου Κασσελάκη, με τον πρώην οικονομική διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να σημειώνει ότι η πληρωμή είχε ήδη γίνει.