Πλεύρης: «Δεν είχα γνώση του ηχητικού – Πρώτη φορά κρίνονται ύποπτες οι ερωτήσεις»

12 mins read

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, εξέφρασε την άποψη ότι οι ερωτήσεις που έκανε στην Προανακριτική προέκυπταν πολύ εύκολα για όποιον διάβαζε την κατάθεση του κ. Μιωνή.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ρ/σ «Real 97,8», απάντησε στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι γνώριζε για την ύπαρξη του ηχητικού της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, λέγοντας ότι «Όποιος διαβάσει την κατάθεση του κ. Μιωνή, και θα βγουν τα πρακτικά επακριβώς, στην προανακριτική επιτροπή καταλαβαίνει ότι αυτές οι ερωτήσεις έβγαιναν πάρα πολύ εύκολα, διότι θα υποχρεωθώ να το πω, γιατί φτάνει στα όρια της προσβολής από κάποιους, με δύο ερωτήσεις μου, την ερώτηση δηλαδή αν είχε εκμυστηρευτεί τέτοιο πράγμα και την ερώτηση για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ότι και καλά είχα γνώση του ηχητικού».

Τόνισε δε ότι ο Σάμπυ Μιωνή είχε ζητήσει να μην είναι παρών στη συνεδρίαση χαρακτηρίζοντάς τον «αντισημίτη» λόγω του πατέρα του.

«Δεν απολογούμαι και το θεωρώ προσβλητικό και προκαλώ τον οποιονδήποτε να πάει να κάνει νόμιμες ενέργειες για να μπορώ να απαντήσω. Διότι ωραία είναι να πετάνε ένα γύρω-γύρω, και πρώτη φορά στα χρονικά κρίνονται ύποπτες οι ερωτήσεις και δεν κρίνονται ύποπτες οι απαντήσεις»,  συμπλήρωσε ο Θανάσης Πλεύρης.

Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε ότι δεν είχε καμία απολύτων γνώση στοιχείου ή ηχητικού.

Χαρακτηριστικά είπε «Περιρρέουσα ατμόσφαιρα υπήρχε, το γνωρίζετε αυτό. Για αυτό ρωτάω και τον κ. Παππά, επειδή όλοι αυτό συζητούσαν αν υπάρχει ηχητικό, αν δίνει τη συναίνεση να παιχτεί, αλλά από εκεί και πέρα το γεγονός ότι υπάρχουν στοχευμένες ερωτήσεις και οδηγούν σε απαντήσεις, οι οποίες είναι πλήρως αντιφατικές μεταξύ τους, και έχουμε ενδεχομένως, δεν θα το κρίνω εγώ αυτό, θα το κρίνει ο εισαγγελέας και ενδεχομένως έχουμε έναν βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου που εξετάζεται στην προανακριτική επιτροπή και λέει διαφορετικά πράγματα, με συγχωρείτε, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα».

 

Facebook Comments