ΝΔ: «Η ψήφος Κυμπουρόπουλου δεν μας εκφράζει» – Πώς εξηγεί ο ίδιος την ψήφο που ξεσήκωσε αντιδράσεις

10 mins read

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι η θέση της είναι σταθερά και διαχρονικά υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Αδειάζοντας μάλιστα τον ευρωβουλευτή της και τονίζοντας ότι η σημερινή του ψήφος δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του.
«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.
Τι συνέβη
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».
«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.
«Η τροπολογία μιλούσε για το δικαίωμα στην προστασία της παιδικής ζωής», απαντούν στο in.gr συνεργάτες του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου μεταφέροντας πως ο Ευρωβουλευτής θεωρεί πως η επίθεση ξεκινάει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγης επειδή απέτυχαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με πλατείες κλπ.
Ο κ. Κυμπουρόπουλος, όπως αναφέρουν από το γραφείο του, έχει πολλές φορές ψηφίσει μαζί με τη ΚΟ της ΝΔ το δικαίωμα της γυναίκας να αυτοπροσδιορίζει το σώμα της και το δικαίωμα στην άμβλωση.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα