Πόλωση από Τσίπρα ενόψει ευρωεκλογών – Επίσημο κάλεσμα στην Κεντροαριστερά

7 mins read

Η διεύρυνση ήρθε και επισήμως στο ΣΥΡΙΖΑ χθες με την ομόφωνη έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η συνεργασία με τον Καμμένο έληξε, το κάλεσμα συνεργασίας με την Κεντροαριστερά ξεκίνησε.

Κι ενώ Αλέξης Τσίπρας ζητάει συμπόρευση και άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, δεχόμενος ενίοτε τα πυρά των «53», χθες οι «53» πρότειναν να κάνουν άνοιγμα και εξ αριστερών τους. Ο αντίλογος ήταν πως τα οφέλη είναι περιορισμένα αλλά αυτό δεν τους αποκλείει ότι θα κλείσουν το μάτι και στα πιο αριστερά κόμματα.

Ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε συστράτευση και πόλωση ενόψει ευρωεκλογών, στις οποίες μάλιστα έδωσε χαρακτήρα εθνικών εκλογών. Με ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα την 26η Μαΐου οι προγραμματισμένες εθνικές εκλογές τον Οκτώβρη θα έχουν πιθανότητες να κερδηθούν από το κυβερνών κόμμα.

Τα δύο πολιτικά σχέδια σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα: «Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τους πολλούς με άξονες τη στήριξη της εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη και τις μεγάλες θεσμικές προοδευτικές τομές. Και από την άλλη, το σχέδιο της ΝΔ κατά παραγγελία των ελίτ».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα