Πρεσβευτής Βενεζουέλας: Τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου

14 mins read

O πρεσβευτής της Βενεζουέλας ναι μεν επιβεβαιώνει ότι προσγειώθηκε στην Αθήνα κυβερνητικό αεροσκάφος αλλά διαψεύδει ότι στόχος του ταξιδιού ήταν η μεταφορά χρυσού.

Συγκεκριμένα, ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και θα δημοσιευθεί το Σάββατο διασαφήνισε ότι «το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας». Τη στάση του αεροσκάφους την απέδωσε σε τεχνικούς λόγους: «Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε», προσθέτει ο πρεσβευτής.

Αναφέρει μάλιστα ότι η παραμονή του αεροσκάφους με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας χρειάστηκε να επεκταθεί για τέσσερις ώρες χωρίς ωστόσο να εξηγεί για ποιο λόγο. Ο πρεσβευτής επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ΥΠΕΞ συναντήθηκε μαζί του διευκρινίζοντας όμως ότι ήταν επίσημη συνάντηση και δεν ήταν προγραμματισμένο από πριν. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό το Πράσινο Ακρωτήρι πριν προσγειωθεί στον τελικό του προορισμό, το Καράκας της Βενεζουέλας.

Ερωτώμενος ο κ. Τόρες για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ότι μεταφέρθηκε κρυφά χρυσό της κεντρικής Τράπεζας έξω από τη χώρα απήντησε: «Όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».

Με tweet ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συντάχθηκε με τη γραμμή του πρεσβευτή της Βενεζουέλας:

Facebook Comments

Τελευταία Νέα