ΑρχικήΠολιτική«Προχωράμε σε ίδρυση νέου κόμματος»: Επιστολή στο Daily Post από τον Όμιλο...

«Προχωράμε σε ίδρυση νέου κόμματος»: Επιστολή στο Daily Post από τον Όμιλο Κοινωνικού Φιλελευθερισμού

Ο Όμιλος Προβληματισμού και Προώθησης των Αρχών του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού απέστειλε επιστολή στο Daily Post, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ίδρυση νέου κόμματος.

Σημειώνεται ότι η επιστολή έρχεται ως απάντηση στο πρόσφατο άρθρο που αναρτήθηκε στο site με τίτλο «Στα σκαριά το νέο ‘Ποτάμι’».

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί και Αγαπητές,

Ο Όμιλος Προβληματισμού και Προώθησης των Αρχών του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για το πρόσφατο άρθρο στο ειδησεογραφικό site σας με τίτλο «Στα σκαριά το νέο ‘Ποτάμι’» και να επιβεβαιώσει την πρόθεση του Ομίλου να προχωρήσει στο κοντινό μέλλον σε ιδρυτικό συνέδριο νέου κόμματος που θα εκφράσει το ρεύμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ενός χώρου με απολύτως σαφές ιδεολογικό και προγραμματικό περιεχόμενο στην Ευρώπη -εδραιωμένο στις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και των ατομικών ελευθεριών- που ωστόσο δεν εκπροσωπείται σήμερα στην Ελλάδα από κανέναν πολιτικό φορέα.

Με την ευκαιρία της παρούσας επικοινωνίας μας ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ο Όμιλος δε συνδέεται με το «Ποτάμι», όπως και με κανένα άλλο κόμμα, παρά μόνο στο βαθμό που κάποια από τα μέλη του υπήρξαν στο παρελθόν και μέλη άλλων κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση ο υπό ίδρυση πολιτικός φορέας επιχειρεί τη ρήξη τόσο με τα μοντέλα του «κόμματος του κράτους», όσο και του «αρχηγικού κόμματος» και ως εκ τούτου διεκδικεί τη διαφορετικότητα στη λειτουργία του σε σύγκριση με προϋπάρχοντα κόμματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ