«Πυρά» Μηταράκη στην ΕΦΣΥΝ: «Συκοφαντικό πρωτοσέλιδο»

10 mins read

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, εξαπέλυσε «πυρά» με αφορμή το σημερινό δημοσίευμά της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Φράχτης Μηταράκη στη δικαιοσύνη», χαρακτηρίζοντας το άκρως «συκοφαντικό».

Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε με ανακοίνωση του ότι «είναι γνωστό ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανώτατη αρχή του Κράτους, με αποστολή την νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα τη νομική υποστήριξή του».

Ακόμη ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι «οι νομικές απόψεις του δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε υπουργείου, η οποία και δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του».

«Με απορία, επίσης, βλέπω την ελαφρότητα των στελεχών της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, να σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) σχετικά με το καθήκον εχεμύθειας των δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Από τη στιγμή που μου επιδόθηκε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχω ζητήσει σχετική ενημέρωση», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυτό που δεν θα γίνει ανεκτό είναι η στρατευμένη λασπολογία και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», κατέληξε.

 

Facebook Comments