Σερί εμφανίσεων Τσίπρα σε Βουλή και τηλεόραση- Ο πήχης των 2 εκατ. ψηφοφόρων στις κάλπες

17 mins read

Σειρά διαδοχικών επισκέψεων και δημόσιων εμφανίσεων για τον Αλέξη Τσίπρα αυτήν την εβδομάδα. Έχοντας επιστρέψει χθες από το Ρέθυμνο, ο κ. Τσίπρας θα τοποθετηθεί σήμερα από το βήμα της Βουλής, καθώς συζητείται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά από σχετική πρωτοβουλία του ίδιου και του κόμματός του.

Επιπλέον, θα παραχωρήσει σήμερα διακαναλική συνέντευξη στα περιφερειακά μέσα της χώρας, η οποία θα προβληθεί στις 10 απόψε το βράδυ. Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί εκ νέου την Πέμπτη, οπότε θα συζητηθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία. Ακολούθως, επόμενος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αύριο, Τετάρτη η Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή θα περιοδεύσει στην Άρτα και στο Αγρίνιο.

Μεγάλη ικανοποίηση στα κομματικά γραφεία

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση από το κλίμα που εισπράττει ο επικεφαλής του κόμματος σε όλες τις τελευταίες περιοδείες του, διαπιστώνοντας θέρμη στην πολιτική ατμόσφαιρα για την αξιωματική αντιπολίτευση. Με ζητούμενο, πάντως, το κοινωνικό συμφέρον, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χθες πως «κάνουμε πράξη την απόφαση του Συνεδρίου μας να δυναμώσουμε το κόμμα μας. Κυρίως όμως να δυναμώσουμε την επιθυμία του λαού για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του και να προστατεύσουμε την κοινωνία που για άλλη μία φορά βρίσκεται σε πολύ μεγάλη δυσκολία», θέτοντας τον πήχη «πολύ ψηλά» για το κόμμα του.

Σχολιάζοντας την εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε (σε αντίθεση με την πρακτική άλλων κομμάτων που έχουν εκλέξει Πρόεδρο από τη βάση), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εισάγει «καινά δαιμόνια», αφού την Κυριακή θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται πανελλαδική διαδικασία για να ψηφιστούν 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από τις 776 υποψηφιότητες.

Η σύνθεση των νέων κομματικών οργάνων, όπως αυτή θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής, συνιστά τον «πρώτο γύρο» για την ολική επαναφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πολιτικό προσκήνιο, καθώς «για μας ο πήχης είναι πολύ ψηλά είτε έτσι είτε αλλιώς, γιατί θέλουμε να έχουμε πάνω από 2 εκατ. ψηφοφόρους στην κάλπη των εθνικών εκλογών, εκεί είναι ο δικός μας πήχης», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Ακόμη, ο ίδιος εξήγησε ότι «στις εσωκομματικές διαδικασίες μας δεν μπορούμε να βάλουμε τον πήχη γιατί είναι και για μας μια πρωτόγνωρη διαδικασία», σημειώνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ενισχυμένος», αφού η διοργάνωση θα «είναι μια γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής και όσοι περισσότεροι τότε καλύτερα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα