«Σφαγή» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον Στεφανή: «Ζηλεύετε τα πτυχία του» – «Fake αριστεία»

18 mins read

Κυβερνητικοί κύκλοι δεν άφησαν ασχολίαστη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «fake αριστεία».

Οι κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν ότι «Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για Αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία. Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα.

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται.Και ο κ. Στεφανης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Στεφανή

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε βγάλει νωρίτερα ανακοίνωση, η οποία ανέφερε τα εξής:

Η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science.

Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» και η απάντηση Αλ. Στεφανή

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»,  όπου έθετε ζήτημα για τον μεταπτυχιακό τίτλο που φέρεται να έχει αποκτήσει ο υφυπουργός από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Η απάντηση του Αλκιβιάδη Στεφανή ήρθε και ήταν έντονη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής είπε:

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται).

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο.

Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα