Σφαγή στη Βουλή μεταξύ Γεωργιάδη-ΚΚΕ: «Η απεργία απέτυχε» – «Είσαι υπουργός νούμερο»

17 mins read

Σφαγή στην αίθουσα της Βουλής, μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών της αντιπολίτευσης- κυρίως του ΚΚΕ- με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Ο κ. Γεωργιάδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως οι προωθούμενες διατάξεις, ευνοούν τους εργαζομένους και αυξάνουν τα εισοδήματά τους, σημειώνοντας πως αν το ΚΚΕ που ευαγγελίζεται την δικτατορία του προλεταριάτου, δεν μπορούν τα μέλη του να υποκύπτουν στις δικαστικές αποφάσεις. Οι δε βουλευτές του ΚΚΕ, εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από τις αναφορές τον ο Χρ. Κατσώτη, να φωνάζει εκνευρισμένος « υπουργός νούμερο».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την εξέλιξη της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, λέγοντας πως απέτυχε επειδή ο κόσμος της εργασίας κατάλαβε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι προς το συμφέρον του. « Η ΓΣΣΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αφορά το νομοσχέδιο γιατί απέργησε; Ουδείς γνωρίζει. Απεργεί η ΟΛΜΕ. Γιατί απεργεί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν», είπε και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: « όπως μας έμαθε η κ. Ακρίτα που άλλαξε την άποψή της και από Αχτσιόγλου υποστηρίζει Κασελάκη, μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει άποψη. Από σήμερα και λόγω της δήλωσής αυτής δεν έχει σημασία τι έλεγα και τι λέγατε».

«Επειδή καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει και η πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο της Coca cola που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργoστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απέργησαν γιατί θέλουν το νομοσχέδιο γιατί θα πληρώνονται καλύτερα. Η κυβέρνηση είναι φιλεργατική γιατί όσο εσείς φωνάζετε για θέματα που δεν αφορούν κανέναν, αυξάνει τα εισοδήματα», είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και συνέχισε: « αν εσείς κ. της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει. Δεν έχει καταλάβει κανείς ότι έγινε απεργία πλην των οδηγών αυτοκινήτων που έκλεισε τους δρόμους η τροχαία για την απεργία που δεν έγινε».

Οι επισημάνσεις του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ με τον κ. Κατσώτη να φωνάζει πως το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου και να μιλά για «νούμερο υπουργό».

«Εχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις».

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα