ΑρχικήΠολιτικήΣκληρή επίθεση Μητσοτάκη κατά Ανδρουλάκη και Κασσελάκη για το «όχι» στα μη...

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη κατά Ανδρουλάκη και Κασσελάκη για το «όχι» στα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη, μίλησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του «με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους ΔΑΠίτες για τον αγώνα που έδωσαν στις πρόσφατες εκλογές και αμέσως μετά τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται η μεταρρύθμιση που σχεδίασε η ΔΑΠ από το 1987 για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι γι΄αυτή τη διαδρομή προσφοράς» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ότι η Ελλάδα του 2024 έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια ανεργία. Το εισόδημα βελτιώθηκε κατά 20% και ο κατώτατος μισθός σε λίγο θα αυξηθεί για τέταρτη φορά.

«Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ψηφιακής εποχής. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Economist μα ανακήρυξε χώρα της χρονιάς για το 2023» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ αναφέρθηκε και στην καθιέρωση της ισότητας στον πολιτικό γάμο. «Από το 2019 έχουν πιστεί οι πολίτες ότι μπορεί να βγει πιο δυνατή από τις κρίσεις και τις δυσκολίες. Κεντρικός στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε σε όλους τους τομείς την ΕΕ. Στα μέτωπα της Παιδείας και της Στέγης γίνονται μεγάλες προσπάθειες. Φέτος η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια από αυτήν του 2018. Εγιναν 25.000 διορισμοί. Διπλασιάστηκαν τα πρότυπα σχολεία που πολέμησε η Αριστερά με μένος».

«Με το νομοσχέδιο που φέραμε προς ψήφιση το 70% αφορά την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Γενιές Δαπιτών έδωσαν αγώνα για να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση. Τωρα αυτή η κυβέρνηση την κάνει πράξη. Κάνουμε μία επιλογή που θα κρατά πλέον στην πατρίδα μας τα νέα παιδιά. Το ενδιαφέρον για την δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων είναι πολύ έντονο και όσοι το εκδηλώνουν γνωρίζουν τα αυστηρά κριτήρια που θέτουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την δημιουργία πανεπιστημίων στο μοντέλο κάποοιων ορόφων σε μία πολυκατοικία. δεν θα το επιτρέψουμε», σχολίασε.

«Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι, αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδσκοπικό πανεπιστήμιο. εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το πανεπιστήμιο που σπούδασε δηλαδή, δηλώσει πως θέλει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει ο κ. Κασσελάκης ότι δεν θέλει. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων», είπε.

«Αν έρθει το Πανεπιστήμιο που σπούδασε ο κ. Κασσελάκης θελήσει να έρθει στην Ελλάδα τις θα πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι δεν θέλει να έρθει;», διερωτήθηκε.

«Τέλειωσε η βία στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Φεύγουμε μπροστά πλέον. Όπου χρειαστεί η αστυνομία θα επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια σε συνεννόηση με τους Πρυτάνεις – οι φοιτητές δεν θα είναι όμηροι μικρών μειοψηφιών».

Όλοι πονάμε το ίδιο για Τέμπη είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε και για εκστρατεία λάσπης που αναμένεται να υπάρξει ενόψει των ευροεκλογών. «Η μάχη θα κρίνει πόσο δυνατή θα είναι αυτή η φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών. Να ενισχυθεί το κόμμα που καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά και έφερε πόρους 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ αλλά και του επικεφαλής της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ στην τραγωδία των Τεμπών με τον Ορφέα Γεωργίου να τονίζει ότι «εμείς ως νέοι άνθρωποι ζητάμε το ποτέ ξανά να γίνει πράξη και ότι το βλέμμα μας είναι πλέον στη Δικαιοσύνη», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τόνισε ότι είναι ώρα να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση και ζήτησε ανοιχτές σχολές παντού. Η λύση των εξ αποστάσεως εξετάσεων είναι η έσχατη λύση τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στις επικειμενες εκλογές οι φοιτητές θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μπάχαλο και την πρόοδο. Αν θέλουμε ένα ανοικτό πανεπιστήμιο που δεν θα εκπροσωπεί τις μειοψηφίες η συμμετοχή μας είναι η μόνη μας επιλογή» ανέφερε.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε πως του έκανε εντύπωση η αλλαγή στη στάση του, «η οποία», όπως είπε, «έχει μπερδέψει ακόμα και συνεργάτες του», τη στιγμή, μάλιστα, που «ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», όπως τόνισε εννοώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «τάσσεται υπέρ του σχεδίου νόμου» της κυβέρνησης.