Στ. Πέτσας: «Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς λόγω κορωνοϊού» – Πως χορηγείται (video)

18 mins read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων για 15 ημέρες και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες.

Πέρα από τα υπάρχοντα μέτρα όμως ο κ. Πέτσας τόνισε ότι αφού αξιολογηθεί η κατάσταση στο Eurogroup τα αρμόδια υπουργεία θα πάρουν μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Εκδίδεται ΠΝΠ στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

-Άδεια ειδικού σκοπού για τον έναν από τους δυο γονείς με πλήρεις αποδοχές.

-Για κάθε 4 ημέρες άδειας οι τρεις θα λογίζονται ειδικού σκοπού και μόνο μια θα λογίζεται ως κανονική άδεια.

-Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού τότε ο άλλος δεν θα δικαιούται.

– Εάν ο ένας από τους δυο γονείς δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

-Η κυβέρνηση παρέχει πλήρη υποστήριξη στο σύστημα δημόσιας υγείας με κονδύλι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

-Να εξαντλήσουμε την ευελιξία στο Eurogroup τόσο ως προς το ύψος όσο και ως προς την εξαίρεση των μέτρων που θα ληφθούν.

-Διακόσιες προσλήψεις στον χώρο της υγείας την επόμενη εβδομάδα. Στόχος μέχρι και τις δύο χιλιάδες προσλήψεις.

-Θέμα χρόνου να υπάρχει δυσάρεστο από τον κορωνοϊό. Ελπίζουμε και λαμβάνουμε μέτρα για να είναι κάτι περιορισμένο.

-Υπάρχει σύσταση να μην ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο για τον αγώνα με την Αρμάνι. Να επανεξετάσει την απόφασή της η Euroleague.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκκλησίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παρέμβασης στην Εκκλησία. Ήδη έχουν γίνει συστάσεις και από τον Ιερά Σύνοδο να αποφεύγονται οι μετακινήσεις ευπαθών ομάδων.

Και πρόσθεσε «Τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και οι Μητροπολίτες συστήνουν πολυπληθείς συναθροίσεις στις εκκλησίες μας. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζουμε σε όλους, ιδίως στους γονείς, στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας, τα λόγια του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου: ‘’ Κάθε τι που σέβεται την κοινωνία και τον συνάνθρωπο αποτελεί έκφραση αγάπης και στον Θεό’’».

Και πρόσθεσε ότι «η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις του κορωνοϊού. Παράλληλα,  η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να μετριάσει τις επιπτώσεις στην οικονομία μας».

Για την Τουρκία

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Πέτσας είπε ότι « Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα με τέτοιες δηλώσεις».

Για το δημοσίευμα των New York Times

Αναφορικά με το δημοσίευμα των New York Times για κρυφό κέντρο κράτησης μεταναστών: «Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα. Όλα γίνονται βάσει των νόμων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Facebook Comments