Στην Βουλή έφτασε η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki. gr, στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα στελέχη που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα και τα αποτελέσματα των επισυνδέσεων, περιγράφονται σε αδρές γραμμές πράξεις των δύο πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, που θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούν αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων.
Στο υλικό της δικογραφίας, περιλαμβάνονται τηλεφωνικές συνομιλίες βουλευτών, κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία (10-12 βουλευτές), αλλά και ενός από το ΠΑΣΟΚ, όπως και ενός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές καταγράφηκαν να ζητούν εξυπηρετήσεις για ψηφοφόρους τους.
Από αύριο το πρωί θα έχουν πρόσβαση οι βουλευτές στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε τρία αντίτυπα – σε πρώτη φάση – στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης», σύμφωνα με ενημέρωση του Νικήτα Κακλάμάνη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Η ανακοίνωση της διαβίβασης της δικογραφίας στην Ολομέλεια θα γίνει σήμερα, σε λίγα λεπτά και από αύριο στις 09.00 τα κόμματα θα μπορούν να λάβουν γνώση.

