Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου-Θ. Λιβάνιου με τους 13 περιφερειάρχες για την απλή αναλογική

8 mins read

Σήμερα θα συναντηθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, με τους 13 νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες για την εξεύρεση μιας από κοινού συμφωνημένης βέλτιστης λύσης.
Προκειμένου να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η συνάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Θοδωρή Λιβάνιου σήμερα το μεσημέρι θα γίνει στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με εκπροσώπους του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.
Στόχος των επαφών είναι η εξεύρεση μιας από κοινού συμφωνημένης βέλτιστης λύσης για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη πλειοψηφιών των εκλεγμένων Αρχών στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.
Ο Θοδωρής Λιβάνιος ως υφυπουργός Εσωτερικών έχει αρμοδιότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα αναλάβει τη διαμόρφωση του νέου εκλογικού νόμου.
 
 

Facebook Comments