ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγές στην Κουμουνδούρου και συνέδριο διεύρυνσης στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα

21 mins read

Μετά την κυβέρνηση φαίνεται να πλησιάζει η ώρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να αλλάξει πρόσωπα και θέσεις γύρω του με αφορμή και τις πρόσφατες αλλαγές στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

“Ο Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν μπορεί να κάνει έναν ουσιαστικό ανασχηματισμό, ο Αλέξης πρέπει να δείξει ότι μπορεί” επισημαίνει στο dailypost.gr βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος άνθρωπος διατυπώνει και την εκτίμηση ότι “ο πρόεδρος δεν πρέπει να αφήσει την ευκαιρία που του έδωσε ο πρωθυπουργός να πάει χαμένη”. “Ο Μητσοτάκης είναι στη γωνία και θα πρέπει να τον πιέσουμε όσο μπορούμε” λέει χαρακτηριστικά.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει ρελάνς μέσω της ΔΕΘ, αξιοποιώντας τις όποιες οικονομικές εξαγγελίες μπορεί να κάνει.

Ξέρουμε το επόμενο βήμα, οπότε θα πρέπει να τον προλάβουμε” σημειώνει στέλεχος της Κουμουνδούρου και προσθέτει: “Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε γεγονότα που θα αποσπάσουν τα φώτα της δημοσιότητας“. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναπτυχθεί και τα σενάρια του κομματικού ανασχηματισμού. “Πιστεύω ότι ο Αλέξης θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπα στο επικοινωνιακό του επιτελείο και να αναθέσει νέους ρόλους, όπως την παρακολούθηση της ανασυγκρότησης στην Εύβοια κοκ” μας αναφέρει ο αρχικός συνομιλητής μας. Και δεν είναι ο μόνος ο οποίος προτείνει αλλαγές στην ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και άλλοι βουλευτές μιλούν για την ανάγκη να αλλάξουν τα μαρκαρίσματα και το κυριότερο “να γίνει ότι πρέπει να γίνει ώστε ο κόσμος να κοιτά προς τα εμάς”.

Δεν είναι μυστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ το πρόσωπο που έχει δεχτεί την μεγαλύτερη αμφισβήτηση είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος του κόμματος θεωρείται “αδύναμος” και “υποτονικός“. Οι σκέψεις είναι να αναλάβει ένα “πιο δυναμικό πρόσωπο“, χωρίς να αποκλείεται η λύση δημοσιογράφου!

Άλλωστε στη Βουλή και στην Κουμουνδούρου υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Ερωτηματικό παραμένουν οι προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον Παύλο Πολάκη. Μπορεί να έχει αποδοκιμάσει τις απόψεις του για τον εμβολιασμό, αλλά οι μεταξύ τους δεσμοί παραμένουν ισχυροί.

Και μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι έχει έρθει η ώρα “ο πρόεδρος να δείξει ότι προχωρά μπροστά“, αλλά υπάρχει και άλλη άποψη: “Ο Αλέξης δεν πρέπει να κάνει το λάθος που έκανε ο Μητσοτάκης διώχνοντας Κικίλια και Χρυσοχοΐδη”.

Μιλώντας γενικότερα για πολιτικές πρωτοβουλίες στο περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζουν και το συνέδριο της διεύρυνσης. Βασικά αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο. Υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις.

Η μία θέλει το συνέδριο να γίνεται ως αντιπερισπασμός στη μάχη διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής τον Νοέμβριο και η δεύτερη να πηγαίνει Φεβρουάριο – Μάρτιο, ώστε να αξιοποιηθεί ενόψει πιθανής πρόωρης προσφυγής στις κάλπες την Άνοιξη του 2022.

Όποια και αν είναι η επιλογή στην Κουμουνδούρου υπάρχει έτοιμη λίστα προσχωρήσεων, κυρίως από τον χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ. Και αν πιστέψουμε στέλεχος της ιστορικής ηγεσίας “τουλάχιστον δύο θα προκαλέσουν πάταγο”.

Τι εννοεί; Εν ενεργεία βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής! Αλλά, μπορεί να είναι ένας ακόμη αντιπερισπασμός ή μια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου σε βάρος της Χαριλάου Τρικούπη.

Facebook Comments