ΣΥΡΙΖΑ: Παράπονα και αιχμές Ρεπούση- Καρανίκα για τις εκλογές Κεντρικής Επιτροπής

9 mins read
Η ιστορικός Μαρία Ρεπούση, προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή, χαμηλά στη σειρά, αλλά θεωρεί ότι οι “γραμμές” κυριάρχησαν. Και εξέφρασε τη γνώμη της με μια αιχμηρή ανάρτηση.
«Ευχαριστώ πολύ τα μέλη που με ψήφισαν για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παρά την κατευθυνόμενη ψηφοφορία. Θα προσπαθήσω να μην τους απογοητεύσω», έγραψε η ακαδημαϊκός, χωρίς να κρύψει τη δυσφορία της για τη διαδικασία. 
Πικραμένος ο Καρανίκας που έμεινε εκτός ΚΕ 
Ο θορυβώδης πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Καρανίκας δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή παρόλο που “σάρωσαν” οι προεδρικοί. Απαντώντας σε διαδικτυακό του φίλο, εξέφρασε την πικρία του:

«Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. προφανώς οι τάσεις κάνουν ακόμα κουμάντο και από την άλλη ίσως έχουν δίκιο και να μην έχω λόγω να είμαι στην ΚΕ. Το παλιό κόμμα μίλησε όπως ξέρει και με τον τρόπο που έχει μάθει να λειτουργεί.Αυτό ξέρει… οι τάσεις ξέρουν. Ένα ενδιαφέρον θα έχει το επόμενο συνέδριο όπου τα 110.000 νέα μέλη, αν δεν τα διαγράψει η οργανωτική επιτροπή, θα φέρουν σε δύσκολη θέση τις τάσεις και τις φράξιες. Κάτι ήξερε ο πρόεδρος που το επιδίωξε τουλάχιστον για το μέλλον και για την ΚΕ».

Το υπονοούμενο της Καββαδία 
Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, που είχε ατύπως το ρόλο της εκπροσώπου της “Ομπρέλας”, εξελέγη στην  Κεντρική Επιτροπή και έγραψε: «αντί ευχαριστιών, θα το ξαναπώ : όταν όλα αυτά τελειώσουν, σημασία θα έχει πώς φερθήκαμε ο ένας στον άλλον…» .Και ο νοών νοείτω…

Facebook Comments