Τo αντίο του Σ. Θεοδωράκη: Φεύγω πολιτικά ηττημένος αλλά τελικά περήφανος

17 mins read

Την τελευταία του ομιλία έκανε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την πολιτική.  “Σκοπός της ζωής είναι να ηττάσαι  από ολοένα και μεγαλύτερα πράγματα.”

“Αποχαιρετώ την πολιτική, πολιτικά  ηττημένος ανθρώπινα  θλιμμένος αλλά τελικά περήφανος για την προσφορά του ποταμιού στην πατρίδα και την κοινωνία  και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε  θα φύτρωσε ξανά.»

 Ο κ. Θεοδωράκης  αναφέρθηκε στην στάση του ποταμιού να μείνει στη Βουλή και να ψηφίσει τους κώδικες λέγοντας πως αυτή ήταν η τελευταία θετική συνεισφορά του στην χώρα. «Οι κώδικες ήταν ένα βήμα θετικό και αναγκαίο.Και αυτή η επιβεβλημένη θεσμική μεταρρύθμιση παραλίγο να συνθλίβει στις συμπληγάδες του κομματισμού. Είμαι περήφανος για την τελευταία πράξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ποταμιού που έμεινε στη Βουλή και ψήφισε τους κώδικες. Κρατώ ως παρακαταθήκη τα ενθουσιώδη θετικά σχόλια των λειτουργών της δικαιοσύνης.»

 Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και το γεγονός ότι στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ψήφιση των κωδικών  παραβρέθηκε μόνο ένας από τους 19 βουλευτές του κινήματος αλλαγής για να τον χειροκροτήσει, γιατί οι άλλοι  φοβήθηκαν όπως είπε  μήπως συνδεθούν με τον  αποδιοπομπαίο της αρχηγού. «Υπέρ της ψήφισης των κωδικών τακτική εχθές και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο οποίος έκανε χθες την τελευταία του ομιλία στο κοινοβούλιο με παρόντα μόνο ένα βουλευτή από τους 19 που έχει το κόμμα του, από τους 19 από τον χειροκροτούσαν μέχρι χθες. Μη μας πιάσουν σε καμιά φωτογραφία να χειροκροτούμε τον αποδιοπομπαίο της αρχηγού τι  ντροπή τι ντροπή.»

 Ο κ.Θεοδωράκης ανέφερε πως αρνήθηκε να μεταπηδήσει σε  κομματική βάρκα.

« Όπως είχα πει η μεταπηδήσει σε άλλη κομματική βάρκα ή μάλλον μαούνα στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία μασκαραλίκια δεν χωρούν στη δική μου ζωή. Αποχωρώ από τη δουλειά και παραιτούμαι από την ηγεσία του κινήματος που ίδρυσε αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές». Τον Σταύρο Θεοδωράκη χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ που βρίσκονταν μέσα στην ολομέλεια ενώ ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης που τον διαδέχτηκε στο βήμα μίλησε με θετικά λόγια για εκείνον.

 «Παρά το γεγονός ότι έχουμε συγκρουστεί πολιτικά πολύ έντονα η αναγνώριση από μέρους του της ήττας  που δέχτηκε το κόμμα του και η αποχώρηση συνιστά πολιτικό θάρρος το οποίο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Παρά τις διαφορές και τις έντονες συγκρούσεις που είχαμε στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρονών.»

Facebook Comments