Τσιάρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

8 mins read

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ότι βρίσκεται υπό εξέταση το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών που σχετίζονται με θέματα σεξουαλικής κακοποίησης .
Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε ως απολύτως αναγκαία την επαναφορά της ρύθμισης περί μη παραγραφής αυτού του είδους των αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του θύματος.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κατά την προσέλευσή του στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, με αφορμή τη σημερινή μέρα ορκωμοσίας της 27ης σειράς νέων σπουδαστών, ο ίδιος επεσήμανε τα εξής:
«Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με φαινόμενα τα οποία δημιουργούν απολύτως αρνητικά συναισθήματα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Έχουν τεθεί όλα αυτά υπόψιν της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα (ΠΚ). Ναι, υπάρχει μία σκέψη αυστηροποίησης των ποινών. Όλα αυτά πρέπει να τα δει κανείς σε συνδυασμό με το τι άλλες επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν σε άλλα άρθρα του ΠΚ»
Μιλώντας για το ίδιο ζήτημα, προσέθεσε ότι η επαναφορά της ρύθμισης περί μη παραγραφής τέτοιου είδους αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του θύματος «αντιλαμβάνεστε ότι είναι απολύτως αναγκαία μιας και με τον νέο ΠΚ είχαμε βρεθεί σε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα».

Facebook Comments