Τσίπρας: «Καλώς έπραξε η Κυβέρνηση κι έκλεισε τα σύνορα»

12 mins read

Για τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και την τουρκική προκλητικότητα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετείται πάνω στα καυτά θέματα των ημερών. Για όσα εξελίσσονται στον Έβρο, την προσφυγική κρίση αλλά και τις τελευταίες κινήσεις Ερντογάν.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σωστά έχουν κλείσει τα σύνορα από τη στιγμή που υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς που, όπως τόνισε, έφερε την κατάσταση ως εδώ.

«Στα κρίσιμα θέματα αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης. Την Παρασκευή συγκάλεσα σύσκεψη με τους υπουργούς που ασχολήθηκαν με τη μετανάστευση στην κυβέρνησή μας. Αφήσαμε τη Μόρια με 5.600 μετανάστες και πρόσφυγες και τώρα έχει 25.000» τόνισε Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Η Μόρια ήταν αρνητική εξέλιξη καθώς χτίστηκε για 2.500 και πήγαν 5.600. Σήμερα που έχει 25.000 τι είναι; Δεν θέλω να αποποιηθώ των ευθυνών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που επεσήμανε πως “οι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους δυστυχισμένοι, έρχονται στην Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη».

«Σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην Ε.Ε. να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα “καθρεφτάκια”. Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη» είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το 2015 είχαμε μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο υπήρξαν ροές στα νησιά. Το να στήνεις φιέστες με τους Ευρωπαίους δεν έχει νόημα και κάνεις ζημιά στην πολιτική που είχες μέχρι χθες. Και να τους απελάσεις που θα τους πας; Δεν μιλάς με τον Ερντογάν. Θα τους πάρει η Ευρώπη;» υπογράμμισε.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/199469594628899/?vh=e&d=n

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα