ΑρχικήΠολιτικήΤσίπρας - Νοτοπούλου τρελαίνουν κόσμο με τη «γλώσσα» ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας – Νοτοπούλου τρελαίνουν κόσμο με τη «γλώσσα» ΣΥΡΙΖΑ

“Απεύθυνση πλατιού καλέσματος” και “να επανανοματοδοτήσουμε” είναι μερικές από τις πρόσφατες προσθήκες στο λεξικό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός βγαίνοντας χθες από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα ομοφώνως να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή, την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης…».

Η φράση αυτή προκάλεσε τα καυστικά σχόλια των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι “ο όρος “απεύθυνση” που χρησιμοποίησε σήμερα ο Τσίπρας είναι δομικός στην μαρξιστική θεωρία” και ότι “η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας με λέξεις όπως “απεύθυνση”, επιβεβαιώνει ότι ο λόγος του είναι ΛΟΓΟΣ του ΑΠΕΥΘΥΣΜΕΝΟΥ”.

Η Νοτοπούλου “επανανοματοδοτεί”

Η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου ήταν η πρώτη -αυτή την εβδομάδα- που προκάλεσε αντιδράσεις για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Σε δημοσίευσή της στο instagram, έγραψε τη φράση “να επανανοματοδοτήσουμε την πολιτική”. Μετά τα επικριτικά σχόλια διόρθωσε τη λέξη σε “επανανοηματοδοτήσουμε”.

https://www.instagram.com/p/BuPlMp4BpMn/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading